Η Πάτρα αποχαιρέτησε τον Σπύρο Αποστολίδη

Ο Σπύρος Αποστολίδης, συνταξιούχος έμπορος και επί σειρά ετών πρόεδρος του Εμπορικού και Εξαγωγικού Συλλόγου «Ερμής», πέρασε στην ιστορία του τοπικού εμπορίου, ως εξέχουσα προσωπικότητα της εμπορικής κοινότητας της Πάτρας και μέλος μιας οικογένειας που έχει ταυτίσει το όνομά της με το επώνυμο και ποιοτικό παπούτσι, με ρίζες από την Αργυρούπολη του Πόντου.

Ο Σπύρος Γαβρ. Αποστολίδης γεννήθηκε το 1935 και συνέχισε την παράδοση της οικογένειας, μαζί με τον αδελφό του Στέλιο. Ο πρώτος είχε το κατάστημα «Φίνο» στην οδό Κορίνθου και Αγίου Νικολάου και ο δεύτερος το «Οσκαρ» στην Μαιζώνος.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με ανακοίνωσή του, εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του πατρινού εμπόρου Σπύρου Αποστολίδη και απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους τους οικείους του εκλιπόντος.

Ο Σπύρος Γαβρ. Αποστολίδης είχε και μεγάλη συνδικαλιστική δράση, ως πρόεδρος του Εμπορικού και Εξαγωγικού Συλλόγου Πατρών «Ερμής», ο οποίος εξέδωσε χθες το εξής ψήφισμα:
«Ο Σπύρος Αποστολίδης υπήρξε υπόδειγμα συναδέλφου, ένα από τα άξια μέλη του συλλόγου, που πρόσφερε σημαντικό, συνδικαλιστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Ο Σπύρος Αποστολίδης θα είναι πάντα υπόδειγμα και έμπνευση για όλους τους συναδέλφους του εμπόρους και για τα μέλη του συλλόγου μας».

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Σπύρου Αποστολίδη εξέδωσε και ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, αναφέροντας τα εξής: «Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος και το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του αγαπητού συνάδελφου και μέλους του Συλλόγου μας Αποστολίδη Σπύρου.

Ο Σπύρος Αποστολίδης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, ήταν ένας από τους παλιότερους εμπόρους της πόλης ενώ λειτουργούσε στην Πάτρα το περίφημο κατάστημα ”Φίνο”. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».