Δεκάδες σπίτια στην Πάτρα χωρίς ρεύμα – Σοκάρει ο αριθμός των διακοπών

Πάνω από 1.000 διακοπές έχουν γίνει μέσα στον τελευταίο μήνα στην Πάτρα από την ΔΕΔΗΕ, τόσο σε οικογένειες, όσο και σε επιχειρήσεις.

Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχει η αντιδήμαρχος Υγείας Βίβιαν Σαμούρη και η υπηρεσία της μέσα από την καθημερινή σχεδόν επικοινωνία που έχει με τα στελέχη της ΔΕΔΗΕ στα κεντρικά της Αθήνας.

Οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια διαδέχονται η μία την άλλη το τελευταίο διάστημα και με τον δήμο να έχει δεχθεί πάνω από 50 αιτήσεις από νοικοκυριά που θέλουν να ενταχτούν στο πρόγραμμα επανασύνδεσης.

Οι περισσότερες από τις διακοπές δεν αφορούν τρέχοντες λογαριασμούς, ούτε σχετίζονται με το θέμα της ενεργειακής κρίσης, αλλά πρόκειται για παλιές οφειλές που κυμαίνονται μεταξύ των 1.000 και των 2.000 ευρώ, οφειλές που οι συγκεκριμένες οικογένειες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

Ένα σημαντικό μέρος από τις οικογένειες αυτές δύσκολα θα κατορθώσει να μπει στο πρόγραμμα και να καταφέρει να επανασυνδέσει το ρεύμα της αφού οι όροι και οι προϋποθέσεις για αυτούς που το δικαιούνται είναι αυστηροί και υπάρχουν κριτήρια που αποκλείουν τους περισσότερους από τους αιτούντες.

Κατά συνέπεια αν η κάθε οικογένεια που της γίνεται διακοπή δεν κατορθώσει να βρει χρήματα για να πληρώσει έστω και την προκαταβολή του χρέους για να βάλει το υπόλοιπο ποσό σε διακανονισμούς, δύσκολα θα δει σύντομα το φως.