Δείτε ποιο πλήρωμα βρήκε τον κρυμμένο θησαυρό

Με πανηγυρικό τρόπο το μεσημέρι  της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου βρέθηκε ο 57ος Κρυμμένος Θησαυρός, που πρόσφερε συγκινήσεις, εκπλήξεις και πολλά απρόοπτα  στα πληρώματα προσδίδοντας  ιδιαίτερο καρναβαλικό χρώμα. Το φετινό παιχνίδι θα κλείσει το απόγευμα στην Αχάια Κλάους με την παράδοση της Σακούλας, μικρά δρώμενα και την μπουνιά (θέμα από τον πρώτο Κρυμμένο Θησαυρό).

Τον Κρυμμένο Θησαυρό βρήκε το πλήρωμα 202 με θέμα «Τετρατέρατοι» και υπεύθυνες τις Βασιλική Δήμου και Νέλλη Δήμου,  μετά από έντονο ψάξιμο που είχε διάρκεια 40 λεπτά (έναρξη: 11.30, λήξη: 12.10). Ήταν μια περιπλάνηση στους δρόμους της πόλης και όχι μόνο. Ένα γρήγορο ταξίδι σε σημεία στην καρδιά της Πάτρας. Σημεία και τέρατα. Σημεία και αριθμοί.

Τον Κρυμμένο Θησαυρό, βρήκαν οι νικητές στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον κυματοθραύστη.

Το παιχνίδι ήταν δομημένο έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ούτε οχήματα. Η θεματική του παιχνιδιού είχε το Ιστορικό κέντρο της πόλης, την Πάτρα ως λιμάνι και αφετηρία εξόδου των μεταναστών με τα υπερωκεάνια.

Τα μέλη των πληρωμάτων εφοδιασμένα με το διαβατήριο του παιχνιδιού, κινητό με φωτογραφική μηχανή, εφαρμογή πλοήγησης, σύνδεση στο διαδίκτυο, γλυφιτζούρι με γεύση φράουλας, στυλό, λευκό μαντήλι και ντυμένα με καρναβαλική αμφίεση, άκουσαν τον εναρκτήριο γρίφο από τα μεγάφωνα στο κέντρο της πόλης: «Καλημέρα Πάτρα, καλημέρα στα πληρώματα, καλημέρα στους κυνηγούς του 57ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Πάτρα πόλη λιμάνι, πόλη δεμένη με τη θάλασσα. Πόλη αφετηρία για ταξίδια μακρινά. Μεταβείτε παρακαλώ στο ταξιδιωτικό γραφείο προκειμένου να κάνετε κράτηση για το ταξίδι σας. Ο Άτλας σας περιμένει σε δρόμο Βασιλικό».

Τα πληρώματα έπρεπε να περάσουν διαδοχικά από 6 διαφορετικά σημεία της Πάτρας ακολουθώντας μια συναρπαστική, περιπετειώδη πορεία και αξιοποιώντας τους αριθμούς που έπρεπε να συλλέξουν. Αναζήτησαν τους 6 αριθμούς-και με σύνθεσή τους οδηγήθηκαν μέσω συντεταγμένων στο τελικό βήμα πριν τον θησαυρό. Οι σταθμοί που το καρναβαλικό δαιμόνιο ανίχνευε ήταν: ένα εγκαταλελειμμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο (Όθωνος Αμαλίας 38-ο Βασιλικός δρόμος), τα γραφεία του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Πατρέως 14), η ΄ Παιδιατρική Κλινική της Πάτρας (Μαιζώνος 52), τα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ- Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐα (Αράτου 21), ουζερί δίπλα στο Ρωμαϊκό Ιππόδρομο (Ηφαίστου 43) και κατάστημα λαϊκής τέχνης-σουβενίρ (Αγίου Ανδρέου 55). Συνδυάζοντας τους αριθμούς μέσω του συστήματος πλοήγησης του κινητού τους να φτάσουν στο κτίριο του αρχείου της Πολεοδομίας δίπλα από το ΚΕΠ στην παραλία. Εκεί έπαιρναν τα «εισιτήριά τους» και άκουγαν ζωντανά στο πιάνο να παίζουν το μελοποιημένο ποίημα «Η Ξανθούλα» του Διονύσιου Σολωμού. Η σκέψη αυτόματα παρέπεμπε σε ένα ξανθό κοριτσάκι που περπατούσε στο μώλο της Αγίου Νικολάου, όπως πιθανόν το κορίτσι που είχε στο μυαλό του ο ποιητής. Εκεί τους νικητές τους περίμενε ένα καΐκι που μαζί με την «Ξανθούλα» τους μετέφερε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα στον κυματοθραύστη που ήταν «καλά κρυμμένος» ο 57ος Κρυμμένος Θησαυρός.

Ο Θησαυρός ήταν ένα παλαιό μπαούλο που περιείχε ένα κάδρο με παλαιά φωτογραφία του λιμανιού της Πάτρας, δύο χειροποίητα κέρινα καρναβαλικά αυγά γεμάτα κομφετί, σαν αυτά που ρίχνονταν στα παλαιά Καρναβάλια, ένα πρόγραμμα από την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» που παρουσιάστηκε και συμμετείχαν τα πληρώματα κατά τη διάρκεια του φετινού παιχνιδιού, μια Σακούλα για κομφετί, δεκαετίας ’50 τυπωμένη από γνωστό τυπογράφο της πόλης με την κολομπίνα, που δόθηκε και σαν Φέρτε στο παιχνίδι, μπόλικο κομφετί και σερπαντίνες και ένα χειρόγραφο από τα χέρια του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε και των αυγών.

Ήταν ένα γρήγορο παιχνίδι γεμάτο ξέφρενο κέφι και χαρούμενη καρναβαλική διάθεση, που απέδειξαν ότι διέθεταν με το παραπάνω τα συμμετέχοντα πληρώματα. Με τον πιο συναρπαστικό και ευφάνταστο τρόπο λοιπόν βρέθηκε ο 57ος Κρυμμένος Θησαυρός και το ραντεβού των πληρωμάτων ανανεώθηκε για τις 19.00 στην Achaia Clauss όπου και θα πέσει η αυλαία της φετινής διοργάνωσης.