Αστυνομικός κατά Αστυνομικού! Της κακομοίρας γίνεται στην Ερμού

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως «άνοιξε» η υποβολή μήνυσης, για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βάρος του διενεργούντα την Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) Αστυνομικού υποδιευθυντή Κωνσταντίνου Σταματόπουλου, ενός εκ των εμπλεκομένων αστυνομικών στην υπόθεση κλοπών δικύκλων τον περασμένο Απρίλιο και απόδοση μέρος των κατασχεθέντων χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι του συλληφθέντα σε ένστολο που δήλωσε κλοπή του δίτροχου του.

ΑΠΟΛΟΓΙΑ
Η «παρατυπία» στην καταβολή του ποσού στον εν λόγω ένστολο από αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας, αποκαλύφθηκε μέσω του απολογητικού υπομνήματος του 38χρονου που κατήγγειλε και ταυτόχρονο γνωστοποιούσε την κατάσχεση των χρημάτων του. Εξέλιξη, που κατόπιν παρέμβασης του αρμόδιου ανακριτή και εισαγγελικής έρευνας, τα χρήματα επεστράφησαν και δεσμεύθηκαν από το Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως ορίζεται από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Στις άμεσες προθέσεις μου είναι η λήψη αντιγράφου του πορίσματος της ΠΔΕ και εάν έχουν τελεστεί όντως παράνομες, παράτυπες πράξεις, σίγουρα επιφυλασσόμεθα για τις περαιτέρω ενέργειές μας», δήλωσε η Δικηγόρος του 38χρονου, Ελένη Αρβανίτη.

ΠΟΡΙΣΜΑ
Βάσει του πολυσέλιδου πορίσματος της ΠΔΕ που έχει παραδοθεί από τις αρχές του χρόνου στον αστυνομικό διευθυντής Αχαΐας Γιάννη Κυριακόπουλο και διαβιβάστηκε ως «εμπιστευτικόν» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, προκύπτουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση είτε στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, είτε μέσω υπηρεσιακών ενεργειών. Σε αυτό, κατά πληροφορίες, περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια τα πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα που αναλογούν στον καθένα χωριστά, από τους εμπλεκόμενους ένστολους.

ΑΙΤΗΜΑ
Χθες, ο διενεργών την ΠΔΕ – κατόπιν εντολής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας – και συντάκτης του πορίσματος κ. Σταματόπουλος συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Αγγελο Στεργιόπουλο, βρέθηκαν στην Εισαγγελία Πατρών, καταθέτοντας επίσημα αίτημα για το «άνοιγμα» της δικογραφίας και την ενδελεχή διερεύνηση των νέων «ευρημάτων» που στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες αστυνομικών

Σε βάρος του κ. Σταματόπουλου έχει διαταχθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας διενέργεια ΠΔΕ μετά την υποβληθείσα μήνυση αστυνομικού που ελέγχεται. Σήμερα ο διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών, θα μεταβεί εκ νέου στην Εισαγγελία.

ΣΙΓΗ
Την ίδια ώρα «σιγή ασυρμάτου» τηρείται από τους επικεφαλής της Ερμού σχετικά με τη διενέργεια η μη Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) με βάση το περιεχόμενο του πορίσματος.

Οπως αναφέρουν άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, η στάση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ προκαλεί αίσθηση, δεδομένου ότι σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα.