ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Η εξέλιξη των σπουδαστών μας είναι η δική μας ανταμοιβή!

Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι από τους πιο αναπτυσσόμενους και εξελισσόμενους τομείς τα τελευταία χρόνια!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει απλόχερα στους σπουδαστές του όλα τα απαραίτητα εφόδια, που οδηγούν σε μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα! Οι καθηγητές είναι πολύπειροι επαγγελματίες της αγοράς και μεταλαμπαδεύουν όλη τη γνώση στα ανερχόμενα στελέχη του κλάδου!

Οι απόφοιτοι των εφαρμοσμένων τεχνών ενσωματώνονται άμεσα στην αγορά, αποδεικνύοντας πως η κατάρτισή τους είναι άψογη!

O Βαγγέλης Μαργαρίτης βρέθηκε στο τμήμα Γραφιστικής, χωρίς να το πολυσκεφτεί!  Του άρεσε το σχέδιο και η συνεχής ενασχόληση με αυτό, ανέβαζε συστηματικά τον ζήλο του για καλύτερα projects! Σήμερα εργάζεται ήδη στην εταιρία «Μodus Vivendi».

«Οι καθηγητές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχουν μεγάλη εμπειρία και γνώσεις πάνω στα εργαλεία που χρησιμοποιούμε καθημερινά ως γραφίστες. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από το υψηλό επίπεδο τους και την όρεξη τους για συνεργασία. Ήταν εκεί μαζί μας, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, να μας κατευθύνουν με πολύ προθυμία».

«Θεωρώ πως το σημαντικότερο κομμάτι που διδάχτηκα είναι η σωστή παρουσίαση μιας ιδέας. Σε κάθε project καταλάβαινα το πόσο σημαντικό είναι να “πουλάς σωστά” την ιδέα σου και να πετυχαίνεις να εμπνεύσεις και να πείσεις τον “πελάτη-καθηγητή” σου, ότι η δουλειά σου επικοινωνεί σωστά το μήνυμά της. Και εδώ θέλω να πω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βλέπεις χαμόγελα στο τέλος μιας παρουσίασης. Βέβαια υπάρχουν και στιγμές που «σπας» το κεφάλι σου για να καταλάβεις τί πήγε στραβά. Είναι και τα δύο κομμάτια μιας όμορφης διαδικασίας εκμάθησης!»

Η Δέσποινα Τσιτλακίδου αισθάνεται πλέον δικαιωμένη, που στα 30 της χρόνια και έπειτα από ένα πτυχίο Προπονητικής από το ΑΠΘ, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη Γραφιστική! Aπασχολούμενη πλέον στην εταιρία ISOMAT εξελίσσεται και επεκτείνει συνεχώς τις γνώσεις της και στον τομέα 3D Animation.

«Η πρώτη μου επαφή με τη σχολή ήταν με τον κ. Κώστα Σταμπουλίδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή με έκανε να αγαπήσω κάτι που δεν ήξερα καν τι ακριβώς είναι και ήταν ο λόγος που επέλεξα το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Ήμουν απόλυτα συνεπής στην σχολή, κάθε πρωί στις 8 ήμουν από τους πρώτους στην αίθουσα, και στις 13.00 που σχολούσα πήγαινα απευθείας στην εργασία μου, όπου δούλευα μέχρι τις 21.30 το βράδυ. Ήταν τα δύο δυσκολότερα χρόνια της ζωής μου, αλλά ταυτόχρονα και τα πιο εποικοδομητικά».

«Τα μαθήματα γίνονταν όλο και πιο ενδιαφέροντα και εγώ κουραζόμουν όλο και περισσότερο γιατί οι εργασίες μας γίνονταν όλο και πιο δύσκολες. Είχα ελάχιστο χρόνο για να δουλεύω τα Projects, ξενυχτούσα σχεδόν κάθε βράδυ, αλλά η δικαίωση ερχόταν πάντα από τους καθηγητές μου. Η στήριξη που είχα από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ένα μεγάλο κίνητρο για εμένα. Δεν υπήρξε μάθημα που να μην μου άρεσε. Το αγαπημένο μου μακράν, έως και σήμερα που δουλεύω, είναι το κομμάτι του animation. Κάτι που είναι σχετικά νέο στη γραφιστική, αλλά θέλει πολλή υπομονή και επιμονή για να εξοικειωθείς. Προσπαθώ να ξεχωρίσω τα αγαπημένα μου projects, αλλά ακόμα και σήμερα μου είναι πολύ δύσκολο. Τα πιο ενδιαφέροντα σίγουρα ήταν όμως στο μάθημα της Γραφιστικής (Illustrator), σχεδιασμός εντύπου (InDesign) και όπως προείπα στα animation graphics (After Effects)».

Οι σπουδαστές μας απολαμβάνουν τα τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια της σχολής, συμμετέχοντας σε πρότζεκτ επωνύμων εταιριών!

Οι σπουδαστές Γραφιστικής σχεδίασαν και υλοποίησαν εγχειρίδιο για την οδοντιατρική φροντίδα ατόμων με επικοινωνιακές ανάγκες, σε συνεργασία με την Makaton Hellas και παιδοδοντιάτρους από το Εργαστήριο Παιδοδοντριατρικής του ΑΠΘ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των στρατηγικών συνεργασιών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δημιουργήθηκε μια νέα σειρά προϊόντων της εταιρίας Dust & Cream.

Oι σπουδαστές Γραφιστικής σχεδίασαν και πρότειναν τη νέα ετικέτα συσκευασίας της νέας σειράς προϊόντων «Dust & Cream By Delta Lab».

Η εκπαίδευση στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ολοκληρώνεται με τη σημαντική συμβολή του Γραφείου Σταδιοδρομίας, που με το τεράστιο δίκτυο συνεργασιών του, φροντίζει για την πρακτική άσκηση και απασχόληση των σπουδαστών μας στις καλύτερες εταιρίες της αγοράς.

«Στην ISOMAT ξεκίνησα την πρακτική άσκηση, η οποία εξελίχθηκε σε μόνιμη θέση. Ο στόχος μου για το μέλλον είναι ένας και βασικός. Η εξέλιξη. Έχω ξεκινήσει ήδη να επεκτείνω τις γνώσεις μου στο κομμάτι του 3D Animation. Ήδη στην εταιρεία μου δουλεύω και σαν 3D Artist/Animator κάτι που μου δίνει ιδιαίτερη χαρά! Αν κάποιος σκέφτεται να ακολουθήσει το μονοπάτι της γραφιστικής και έχει ενδοιασμούς, αυτό που θα του έλεγα είναι να κοιτάξει γύρω του και να δει πως πλέον όλα είναι γραφιστική – είτε είναι στην τηλεόραση, είτε σε έντυπα, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλα. Σε όποια ηλικία και να βρίσκεται, σε όποιο στάδιο της ζωής του και όποια και αν είναι η τωρινή του ενασχόληση, η γραφιστική θα είναι πάντα εκεί», τονίζει η Δέσποινα Τσιτλακίδου, ενώ και η διαδρομή του Βαγγέλη Μαργαρίτη είναι παρόμοια: «Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα δεν ακούμε συχνά ιστορίες καλού εργασιακού περιβάλλοντος και ευκαιριών, ειδικότερα από νέους γραφίστες. Και είμαι χαρούμενος που η εταιρεία που εκπροσωπώ δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία! Στη Modus Vivendi ξεκίνησα μέσω της πρακτικής άσκησης και μέχρι σήμερα, έχω ασχοληθεί με όλο σχεδόν το φάσμα της γραφιστικής. Μου προσφέρουν απλόχερα το χώρο και τον χρόνο να εξελιχθώ, κάτι που με αφήνει τρομερά ικανοποιημένο. Ο βραχυπρόθεσμος μελλοντικός στόχος μου είναι η κατασκευή ενός προσωπικού website, όπου θα παρουσιάσω projects στα οποία έχω δουλέψει. Μακροπρόθεσμα, στόχος μου είναι δημιουργήσω το δικό μου brand και να ξεκινήσω μια καριέρα ως freelancer».

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι υπερήφανος για την επαγγελματική καταξίωση που έχουν οι σπουδαστές του και ανεβάζει συνεχώς τον πήχη του εκπαιδευτικού έργου!