«Εγώ φέρω την ευθύνη»λέει ο τραυματίας του ατυχήματος σε εργοστάσιο στην Πάτρα

«Δεν θεωρώ ότι φέρει κάποιος άλλος εκτός από εμένα την ευθύνη για το περιστατικό. Υπήρξε μια αστοχία, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το θέμα πήρε αυτές τις διαστάσεις. Είμαι καλά από την πρώτη στιγμή, δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στην όραση μου, φέρω εγκαύματα που επουλώνονται χωρίς να απαιτηθούν πλαστικές επεμβάσεις», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννηος» ο ηλεκτρολόγος που τραυματίστηκε κατά την εκτέλεση εργασιών στο χώρο του εργοστασίου της Unisol στο Ρίο Πατρών.https://2f143ec05545408f24e1db8a3eb6798c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Σε ανακοίνωση της προς δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας η εταιρεία δηλώνει ότι το επίμαχο περισταστικό αφορούσε τραυματισμό εξωτερικού συνεργάτη, ελεύθερου επαγγελματία, εργολάβου ηλεκτρολόγου εντός του χώρου του εργοστασίου και κάνει λόγο για δυσφήμιση και κατασυκοφάντηση της εταιρείας έναντι της τοπικής κοινωνίας μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων συνδικαλιστικών φορέων που διακινήθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

«Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αλλά και το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το ως άνω περιστατικό με διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντώντας και δυσφημώντας τη Διοίκηση της εταιρείας μας, αποκλείοντας παράλληλα την πύλη του εργοστασίου και απαγορεύοντας την είσοδο όλων των απασχολουμένων στο χώρο εργασίας τους».

Επισημαίνεται, ότι η Διοίκηση της εταιρείας βρέθηκε εξαρχής στο πλευρό του συνεργάτη της. «Ενημερώνουμε ότι ο παθών, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει δημόσια αναγνωρίσει την αποκλειστική ευθύνη του ως προς τις αιτίες του ατυχήματος, αλλά και την πλήρη τήρηση των μέτρων ασφαλείας εκ μέρους της εταιρείας μας. Η Διοίκηση της εταιρείας, από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες Αρχές και παρείχε κάθε διευκόλυνση στο έργο τους κατά την αυτοψία και την πραγματογνωμοσύνη που έλαβαν χώρα για τις συνθήκες του ατυχήματος. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε και στο μέλλον αρωγοί στις προσπάθειες των Δημοσίων Αρχών για την πλήρη διερεύνηση για τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος…Είμαστε πάντα κοντά στους εργαζόμενους. Είμαστε πάντα στο πλευρό των συνεργατών μας. Θα είμαστε όμως πάντα αντίθετοι σε κάθε διαστρέβλωση της αλήθειας».

Unisol: Δυσφήμιση και κατασυκοφάντηση της εταιρείας μας έναντι της τοπικής κοινωνίας της Πάτρας

Η Eταιρεία Unisol πήρε επίσημα θέση για το συμβάν-ατύχημα που συνέβη στο εργοστάσιό της στο Ρίο και διαψεύδει κατηγορηματικά όσα γράφτηκαν παρουσιάζοντας τη δική της εκδοχή για το γεγονός:

«Σε σχέση με ψευδή, δυσφημιστικά και συκοφαντικά για την εταιρεία μας δημοσιεύματα, δηλώσεις και ανακοινώσεις Συνδικαλιστικών Φορέων που έλαβαν χώρα διαδικτυακά, αλλά και στον τοπικό τύπο στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2021, αναφορικά με ατύχημα εξωτερικού συνεργάτη – ελεύθερου επαγγελματία που παρείχε τις υπηρεσίες του εντός του χώρου του εργοστασίου μας, αναφέρουμε τα εξής προς δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας:

• Το συγκεκριμένο λυπηρό περιστατικό συνέβη στις 2-11-2021 και αφορούσε τραυματισμό εξωτερικού συνεργάτη, ελεύθερου επαγγελματία, εργολάβου ηλεκτρολόγου εντός του χώρου του εργοστασίου της εταιρεία μας.

• Η Διοίκηση της εταιρεία μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του συνεργάτη μας και του εύχεται ταχεία ανάρρωση. Ενημερώνουμε ότι ο παθών, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει δημόσια αναγνωρίσει την αποκλειστική ευθύνη του ως προς τις αιτίες του ατυχήματος, αλλά και την πλήρη τήρηση των μέτρων ασφαλείας εκ μέρους της εταιρείας μας, δεν έχει υποβληθεί σε καμία πλαστική χειρουργική επέμβαση (όπως ψευδώς αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο) έχει ήδη υποβληθεί σε όλες τις αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεραπόντων ιατρών σε δύο (2) ημέρες θα λάβει εξιτήριο από τα Νοσοκομείο.