Χωρίς “στέκι” και φέτος τα καρναβαλικά πληρώματα – Οι τάσεις που διαμορφώνονται

Βγαλμένα από μια άλλη εποχή φαίνεται ότι είναι πια τα στέκια των καρναβαλικών πληρωμάτων και με βάση όλες τις εκτιμήσεις δύσκολα θα δούμε φέτος έστω και ένα από αυτά να υπάρχει στο κέντρο της Πάτρας. 

Δεν θα είναι φυσικά κάτι το πρωτόγνωρο, ούτε κάτι που θα ξενίζει αυτό, αφού ούτε και τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν στέκια από τα καρναβαλικά πληρώματα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που επί της ουσίας επιβεβαίωναν τον κανόνα. 

Τα περισσότερα πληρώματα θα παρουσιάσουν και φέτος τις στολές τους σε διάφορα μαγαζιά – καφέ στο κέντρο της Πάτρας με τα οποία συνεργάζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (κυρίως στην Ρήγα Φεραίου), αλλά και στην έκθεση των καρναβαλικών στολών, όταν αυτή ξεκινήσει στην Αγορά Αργύρη (πιθανότατα). 

Από εκεί και πέρα αυτά που θα παίξουν μπάλα στην “παρουσίαση” των στολών τους, θα είναι ξανά τα social media και φυσικά το διαδίκτυο και οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες. Ένα ακόμα στοιχείο που φαίνεται ότι θα χαρακτηρίσει το φετινό καρναβάλι είναι η απουσία και πάλι των πολύ μεγάλων και των πολυάριθμων πληρωμάτων με κόσμο πάνω από 8.000 και 10.000 που είχαμε δει άλλες χρονιές. 

Είναι μια τάση που ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται και φέτος αφού πλέον τα πληρώματα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά ούτε και το θέλουν να γράψουν τόσο κόσμο. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι ο κόσμος αναμένεται και πάλι να διασπαστεί σε περισσότερα πληρώματα, με τον μέσο όρο του κάθε γκρουπ να ξεκινάει από τα 500 και να φτάνει κοντά στα 4 με 5.000 άτομα το πολύ.