“Χτύπημα” της ΕΛ.ΑΣ. σε 5 Πατρινούς! Δρούσαν… οικογενειακά!

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εξαρθρώνοντας εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας πραγματοποιούσαν κλοπές σε σπίτια και ιδιαίτερα εκεί όπου κατοικούσαν ηλικιωμένοι.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν από το μεσημέρι της Πέμπτης ξεκινήσει την επιχείρηση για να “χτυπήσουν” τη συμμορία προχωρώντας σε προσαγωγές ατόμων, ανάμεσα στους οποίους κμαι ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί προσήγαγαν συνολικά οκτώ άτομα, τα πέντε από τα οποία συνελήφθησαν. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προσαγωγής της μίας από τις δύο ομάδες από την περιοχή του Ρίου, εκδηλώθηκε αντίσταση από τους προσαχθέντες, οι οποίοι ωστόσο οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους και τους απασχολούσαν και παράλληλα οι συνεργάτες τους έμπαιναν στα σπίτια και τους ξάφριζαν. Μάλιστα σε μία περίπτωση, όταν ηλικιωμένος τους αντιλήφθηκε και αντέδρασε, τον έσπρωξαν και τον λήστεψαν.

Εχουν εξιχνιαστεί 26 περιπτώσεις, εκ των οποίων στις 24 οι δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης των ηλικιωμένων ενοίκων κατάφερναν και αποσπούσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Εμπλέκονται και σε περιπτώσεις ηλεκτρονικών απατών με πιστωτικές κάρτες. Μέχρι στιγμής έχει εξιχνιαστεί μια περίπτωση με λεία 30.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, ενώ και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις Αρχές για τα ίδια αδικήματα.