ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Θα είμαι και παπάς και ζευγάς! Είσαι σε αυτή τη θέση… χάρη στην Εκκλησία

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος μίλησε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης και ήταν “λάβρος” κατά του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Ακόμη και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα φάνηκε να ενοχλήθηκε από το «παπάς παπάς και ζευγάς ζευγάς που είπε ο πρωθυπουργός. Τα κυριότερα σημεία των αναφορών του Μητροπολίτη είναι τα εξής:

* Το νομοσχέδιο καταργεί τα ήθη και την οικογένεια. Καταργεί τη μητρότητα και την πατρότητα και καταδικάζει κάποια παιδιά να μην πουν ποτέ τη λέξη μάνα.

* Εγραψε ο ξένος Τύπος ότι είμαστε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που ψήφισε αυτό το νομοσχέδιο. Αυτό δεν είναι τιμή μας. Αυτό είναι ντροπή μας.

* Είδαμε και τους πανηγυρισμούς μετά την ψηφοφορία. Κατελύθησαν τα πάντα.

* Που να φανταζόταν κάποιος ότι θα φθάναμε στο σημείο να πάνε δύο άνδρες στο Δημαρχείο και ο ένας να κάνει τη νύφη και ο άλλος τον γαμπρό. Το φαντάζεστε αυτό το κατάντημα;

* Η Εκκλησία αγαπά όλους. Και τους ομοφυλόφιλους. Αλλά δεν ευλογεί την αμαρτία.

* Τα είχαμε πει και στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Ότι θα έρθουν τα χειρότερα. Τώρα ήρθαν. Αλλά θα έρθουν και άλλα χειότερα.

* Εσείς που κρατάτε ταλάβαρα, εσείς αντισταθείτε σε αυτόν τον κατήφορο με το να μένετε αφωσιεμώνοι στην Ορθόδοξη πίστη μας.

* Κάποιοι, είπαν, ότι η Εκκλησία δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει. Δεν είμαστε Ελληνες πολίτες. Τα του Καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ μας είπε ο πρωθυπουργός. Είπε και  κάτι άλλο, που δεν το περιμέναμε: Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Αν εδώ και χρόνια οι παππάδες περιορίζονταν στους 4 τοίχους των Ναών, τότε ούτε ο κ. πρωθυπουργός θα ήταν σε αυτή τη θέση, ούτε η πατρίδα μας θα ήταν ελεύθερη.

* Η Εκκλησία έκανε το χρέος της. Δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας. Και αυτό το «ή παπάς παπας ή ζευγάς ζευγάς»… δεν θα το καταπιούμε»! Και παπάδες είμαστε και ζευγάδες είμαστε!