Χειμερινές εκπτώσεις: «Βυθίστηκε» και η αγορά της Αχαΐας – Πτώση τζίρου μέχρι και 40%

Απομένουν λίγες μέρες για να ολοκληρωθεί και τυπικά η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων και τα συμπεράσματα που έχουν βγει είναι πραγματικά αποκαρδιωτικά για την αγορά της Αχαΐας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών ήταν μικρή και έτσι ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων βυθίστηκε κατά 40% περίπου, σε σχέση με το 2023.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ΝΔ Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γιώργος Βαγενάς ανέφερε: «Αύριο θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία στα χέρια μας, όμως με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Πελοπόννησο είναι μειωμένη κατά 40% σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2023.

Επίσης, μείωση κατά 30% υπάρχει και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ σημαντική πτώση καταγράφουν και τα καταστήματα των πολυεθνικών. Μόνο και μόνο οι αριθμοί τρομάζουν και αυτή η εικόνα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, γιατί δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη. Ολοι οι φορείς οφείλουμε να κάτσουμε κάτω και να δούμε με ποιον τρόπο θα προσελκύσουμε πάλι τον κόσμο».

Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο στην ΕΣΣΕ, όπου ο Γιώργος Βαγενάς, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αναμένεται να καταθέσει πρόταση για αλλαγή πλαισίου και χρονική μετατόπιση των χειμερινών εκπτώσεων.

Χθες η «Πελοπόννησος» μίλησε και με ιδιοκτήτη καταστήματος ένδυσης στο κέντρο της Πάτρας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η κατανάλωση έπεσε πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το 2023.