Φωτιά στο Euroferry Olympia – Ένας τραυματίας – Αγνοούνται 11 άτομα

Συνταρακτική είναι η μαρτυρία του κ. Νάσου, επιβάτη του πλοίου που έπιασε φωτιά ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας. Μέσα από πλοίο που τον είχε παραλάβει από τις σωστικές λέμβους, ο άνδρας περιέγραψε με δραματικό τρόπο την επιχείρηση διάσωσης, λέγοντας πως όλα έγιναν άμεσα και χωρίς πανικό και πως η φωτιά χρειάστηκε μόλις 15 λεπτά για να επεκταθεί σε όλο το πλοίο!

«Μας είπαν να βγούμε στο ανοιχτό κατάστρωμα και να φορέσουμε σωσίβια» είπε ο κ. Νάσος, περιγράφοντας πως παρόλο που τα μέλη του πληρώματος ήταν οι περισσότεροι ήταν Ιταλοί και ίσως να υπήρχε δυσκολία επικοινωνίας, όλα κύλησαν ομαλά. Ανάμεσα στους επιβάτες, είπε, υπήρχαν και οικογένειες με παιδιά.

Μέσα σε 15 λεπτά, η φωτιά είχε φτάσει στο κατάστρωμα είπε ο επιβάτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται πως λείπουν από την πρώτη καταμέτρηση που έγινε μετά την εκκένωση του πλοίου έπειτα από τη φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα από τους 278 επιβαίνοντες, φαίνεται πως αναζητούνται συνολικά 11 άτομα. Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν πρόκειται για επιβάτες ή πλήρωμα.

Επιβεβαιώνει την είδηση για τους αγνοούμενους και το λιμενικό και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αυτή την ώρα στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των επιβατών, καθώς τους αναμένει κλιμάκιο ιατρών, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο κορονοϊού και κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων προκειμένου να φροντίσει για τις πρώτες ανάγκες και τη φιλοξενία τους στην Κέρκυρα.