Φαρσαλινός: Το εμβόλιο δεν είναι η λύση! Δήλωσε πως τα lock down είναι… στημένα!

Οι αντιεμβολιαστές της Πάτρας ζήτησαν την βοήθεια «δυνατού όπλου» στην προσπάθειά τους να πείσουν για τις θέσεις τους. Στην συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Γεωργίου το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή της επετείου του «ΟΧΙ» ήταν κοντά τους εκτός των άλλων και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστας Φαρσαλινός. Ο οποίος κατακεραύνωσε το εμβόλιο λέγοντας μάλιστα πως «το πρόβλημα του κορονοϊού δεν λύνεται με το εμβόλιο» και ξεσηκώνοντας θύελλα χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους. «Εχει αποδειχτεί πως τα εμβόλια δεν προσφέρουν μακροχρόνια προστασία, άρα μετά τους 5 με 6 μήνες αυτή η προστασία είναι ελλιπέστατη. Ετσι θα πάμε άμεσα για 4η δόση και μπορεί και 5η. Ηδη στο Ισραήλ ετοιμάζονται για την 4η δόση» τόνισε ο καθηγητής και φυσικά με αυτή την «ατάκα» χαροποίησε όσους εκ των παρισταμένων υποστηρίζουν πως θα έχουμε …. 7 δόσεις (όσα και τα μυστήρια της Εκκλησίας).

Ο κ. Φαρσαλινός όμως επέκτεινε την ομιλία του και σε άλλα συνωμοσιολογικά θέματα! Δήλωσε πως… το lock down γίνεται για το κλίμα και για κανέναν άλλο λόγο. Ουσιαστικά είπε πως πρέπει να κάνουν πειράματα για το κλίμα και ότι… όλο αυτό είναι «τεχνητό» (δική του φράση). Εφερε μάλιστα και παραδείγματα: «Η Αθηνών Θεσσαλονίκης έκλεισε πέρυσι δήθεν για χιονόπτωση ενώ δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Ο Κηφισσός έκλεισε προ ημερών προληπτικά αλλά τελικά δεν έβρεξε. Μόνο κάποιες σταγόνες» είπε. Και φυσικά δέχθηκε πάλι «καταιγισμό χειροκροτημάτων»!

Στην συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών ήταν παρόντες 200 περίπου άτομα. Αυτή τη φορά επέλεξαν το μέσον της πλατείας όπου είχαν εγκαταστήσει μικροφωνική για τους ομιλητές. Την εκδήλωση διοργάνωσε η facebook-ομάδα «αγωνιζόμενοι πολίτες Πάτρας», η οποία καλεί τα μέλη της συνήθως κάθε Τετάρτη. Μετά την συγκέντρωση έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όπου φώναζαν το δικό τους «ΟΧΙ» ενάντια στο εμβόλιο. Κατέληξαν στην Πλατεία Γεωργίου όπου χόρεψαν τσάμικο και άλλους δημοτικούς χορούς.

Σ.Σ. Ο κ. Κώστας Φαρσαλινός δεν είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Η Πρόεδρος Αννα Μαστοράκου δήλωσε ότι θα παρέμβει η επιστημονική κοινότητα σε περίπτωση που ο κ. Φαρσαλινός δεν είχε τεκμηριωμένα στοιχεία για όσα θα έλεγε.