ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: Ετοιμάζονται για 1.000.000 σουβλάκια

Ετοιμάζονται στην εστίαση για την Τσικνοπέμπτη, καθώς η Πάτρα θα τηρήσει για ακόμα μια χρονιά το έθιμο με πολλά δρώμενα και η πόλη από το πρωί έως το βράδυ θα έχει ένα άρωμα τσίκνας, στο κέντρο και στις συνοικίες της.

Κεντρικό ρόλο σε όλο αυτό το σκηνικό που θα στηθεί σε μία από τις πιο παραδοσιακές ημέρες της πατρινής αποκριάς, θα έχουν τα ψητοπωλεία και οι ψησταριές. Σύμφωνα με πληροφορίες  ήδη οι ψησταριές και γενικότερα τα καταστήματα εστίασης έχουν ξεκινήσει τις παραγγελίες τους από τους προμηθευτές τους που δεν είναι άλλα από τα κρεοπωλεία.

Τη μεγαλύτερη ζήτηση στις παραγγελίες αυτές την έχουν τα σουβλάκια που όπως φαίνεται ο αριθμός που θα καταναλωθούν θα είναι  το ίδιο μεγάλος όπως και πέρυσι, κοντά στο 1 εκατομμύριο!

Σε ότι αφορά τις τιμές που θα συναντήσουμε, σύμφωνα με τον γνωστό πατρινό Στέλιο Αποστολόπουλο από το ψητοπωλείο Στέλιος, οι περισσότερες ψησταριές σκοπεύουν να απορροφήσουν τις ανατιμήσεις που είναι της τάξεως του 10% στο χοιρινό.

Ο μέσος όρος τιμής που θα δίνεται το σουβλάκι θα είναι στα 2 ευρώ το ένα. Στην χρονική το ένα κιλό σουβλάκια (χοιρινά) έχει φτάσει τα 7,80, με 7,90 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες ποσότητες σε λουκάνικα και πανσέτες είναι κοντά στα 7 ευρώ.

Σημειώνουμε ότι βάση νόμου απαγορεύονται η εγκατάσταση υπαίθρων ψησταριών και η πώληση των ειδών που ψήνονται εκεί, ενώ φέτος με βάση τις προθέσεις που δείχνουν να έχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα γίνουν έλεγχοι με ότι αυτό συνεπάγεται για τους παραβάτες.