Το τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον άτυχο εργάτη

To τελευταίο έμελλε να είναι το χθεσινό μεροκάματο για 51χρονο, που καταπλακώθηκε από όγκους χώματος εν ώρα εργασίας στο Ανω Σαλμενίκο Αιγιαλείας. Το θύμα του εργατικού δυστυχήματος είναι αλβανικής υπηκοότητας, κάτοικος εν ζωή Αιγίου και πατέρας δύο παιδιών που ζουν στην Αλβανία. Εργαζόταν σε εταιρεία, για την κατασκευή ιδιωτικού υδροηλεκτρικού φράγματος στην περιοχή.

Το πρωί της Παρασκευής,  προσερχόμενος στην εργασία του κατέβηκε στην τάφρο βάθους 3 μέτρων που είχε διανοιχθεί για την τοποθέτηση σωλήνων, προκειμένου να πάρει τα εργαλεία του. Τη στιγμή εκείνη στο σημείο σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα ο 51χρονος χωρίς να προλάβει να αντιδράσει να καταπλακωθεί από τα χώματα και να βρει τραγικό θάνατο. Αμέσως, συνάδελφοί του προσέτρεξαν σε βοήθεια με πληροφορίες ν΄αναφέρουν πως έσκαβαν με τα χέρια τους για να τον εντοπίσουν. Κατάφεραν να τον βγάλουν στην επιφάνεια, ανασύροντάς τον ωστόσο, χωρίς τις αισθήσεις του και λίγα λεπτά αργότερα πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν αστυνομικοί και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ενώ κλήθηκε και ιατροδικαστής. Από τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του 51χρονου εργάτη αποδίδεται σε ασφυξία. Την έρευνα έχει αναλάβει το ΑΤ Αιγιαλείας.

Η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου:

Δυστυχώς ένας ακόμα συνάδελφος, 50 ετών, μπήκε στη μακρά λίστα των νεκρών εργαζομένων από εργατικό ατύχημα.

Σήμερα το πρωί στην περιοχή του Άνω Σαλμενίκου όπου εκτελείται η εργολαβία στην οποία εργαζόταν ο συνάδελφος, υποχώρησε το πρανές του βουνού και τον καταπλάκωσε.

Η υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με την εργοδοτική ασυδοσία είναι οι κύριες αιτίες που χάνονται οι ζωές των συναδέλφων μας.

Φτάνει ως εδώ.

Οι ζωές μας δεν μπορούν να παίζονται στα ζάρια κυβερνώντων και εργοδοτών.

Δεν αντέχουμε άλλο αίμα.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου απαιτεί να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος και να αποσαφηνιστεί εάν αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου