Το θρίλερ στα Μποζαίτικα αναβιώνει! Στο εδώλιο ο άνδρας που σκότωσε τη Ναταλία

Ζωντανεύουν ξανά οι μνήμες από το αποτρόπαιο έγκλημα που συγκλόνισε την Πάτρα και το πανελλήνιο πριν δέκα σχεδόν χρόνια.Όταν βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος η 43χρονη Ναταλία Βουτσινά.

Η σύντροφος του δημοσιογράφου Ανδρέα Βρη και μητέρα μιας κόρης, στο ίδιο της το σπίτι, στα Μποζαϊτικα Πατρών.

Αφορμή αποτελεί η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας, η οποία ξεκίνησε χθες. Στο εδώλιο κάθισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε ομόφωνα (7-0) από το ΜΟΔ Αιγίου σε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά καθώς άσκησε έφεση ζητώντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Ο κατηγορούμενος που κάθισε στο εδώλιο δεν θύμιζε με τίποτα τον άνδρα που είχε συλληφθεί. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του ισχυρίστηκαν πως ο 33χρονος τότε άνδρας, όταν διέπραξε το έγκλημα νοσούσε από σχιζοσυναισθηματική διαταρραχή, πάθηση που διαγνώστηκε κατά την έκτιση της ποινής του και γι’ αυτό νοσηλεύθηκε για πέντε χρόνια στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, όμως υποστηρίζουν πως προϋπήρχε. Ως πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε η ψυχίατρος των φυλακών, η οποία τον παρακολουθούσε δύο φορές την εβδομάδα και ανέφερε πως έπασχε από τη συγκεκριμένη πάθηση ενώ ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είχε ψύχωση, φανταζόταν διάφορα πράγματα και εκτίμησε πως υπήρχε ιστορικό νόσησης.

Ωστόσο, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πολιτική αγωγή εκ μέρους της οικογένειας της άτυχης 43χρονης, καθηγητής Ψυχιατρικής, κατέθεσε στο Δικαστήριο κατηγορηματικά πως «τον εξέτασα τουλάχιστον δύο φορές και μετά συνέταξα την έκθεσή μου, σύμφωνα με την οποία δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι ο κατηγορούμενος έπασχε κατά την διάρκεια που τέλεσε το έγκλημα».

Η διάσταση των απόψεων των δύο μαρτύρων μονοπώλησε την χθεσινή ακροαματική δια- δικασία και ιδίως με τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου να εστιάζουν σε αυτό το σημείο τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο στοιχείο για την υπόθεση. Μάλιστα, ο εκ των συνηγόρων υπερασπίσεως, δικηγόρος Αθηνών Απόστολος Λύτρας κατέθεσε αίτημα στην Έδρα να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση οι τρεις πραγματογνώμονες – επιστήμονες – εκκρεμεί η κατάθεση και ενός τρίτου- προκειμένου να μπορέσουν τακτικοί και λαϊκοί δικαστές να αξιολογήσουν τις καταθέσεις τους με στόχο όπως είπε να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση. Η Εισαγγελική Λειτουργός πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα εκτιμώντας μια κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των επιστημόνων δεν θα είχε να εισφέρει κάτι περισσότερο στη διαδικασία, άποψη που υιοθέτησε στη συνέχεια και η σύνθεση του Δικαστηρίου.

Στις 8 Ιουνίου η συνέχεια

Η δίκη διεκόπη για τις 8 Ιουνίου προκειμένου να εξεταστούν οι υπόλοιποι μάρτυρες του κατηγορητηρίου και να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης πριν από την έκδοση της απόφασης.

Το χρονικό

Το χρονικό του εγκλήματος Ήταν αρχές ∆εκεμβρίου του 2013 όταν ο 33χρονος τότε υπήκοος Αλβανίας πήγε στην Αστυνο-μία και δήλωσε ότι πριν λίγη ώρα τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι την άτυχη 43χρονη μέσα το σπίτι της, στα Μποζαΐτικα. Τότε είχε ισχυριστεί στην Αστυνομία πως καβγάδισε άγρια με το θύμα και πάνω στον καβγά άρπαξε ένα μαχαίρι και της επιτέθηκε. Οι αστυνομικοί βρήκαν την Ναταλία Βουτσινά, γνωστή για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην κοινωνία της Πάτρας, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο κατηγορούμενος την χτύπησε τρεις φορές με μαχαίρι στον λαιμό (καρωτίδα), στο στέρνο και στην πλάτη.