Το ακίνητο στα Αραχωβίτικα θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στα τουριστικά ακίνητα

Εχοντας λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με συγκεκριμένους όρους, η διοίκηση της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ στοχεύει να ξεκινήσει εντός του έτους τη νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ για το 5άστερο ξενοδοχείο στην περιοχή του Μακρυγιάννη. Eπίσης εντός του έτους στοχεύει να ξεκινήσει η εταιρεία που συνδέεται με την οικογένεια Ευμορφίδη της COCO MAT, την επένδυση για το νέο project εκτός Αθηνών στη Μονεμβασιά, μια μικτή επένδυση με 59 κατοικίες και ξενοδοχείο 33 σουιτών.

«Η εταιρεία έχει αυτή την στιγμή σε εξέλιξη τα δύο έργα στη Φαλήρου 22 και τη Μονεμβασιά, τα οποία προχωρούν για ωρίμανση. Επιπλέον έχουν αποκτηθεί πρόσφατα μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού τα δύο ακίνητα σε Μεταμόρφωση και έκταση στα Αραχωβίτικα της Αχαΐας για τα οποία εξετάζεται το πώς θα αξιοποιηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά την περασμένη Παρασκευή, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος Στυλιανός Αλεξίου. Το ακίνητο στη Μεταμόρφωση ήταν μία καλή ευκαιρία και εξετάζουμε εναλλακτικές για την αξιοποίησή του, ενώ για τα ακίνητα στα Αραχωβίτικα δεν έχουμε ακόμη οριστικό πλάνο ανάπτυξης, ωστόσο θα είναι για τουριστική χρήση.

Σημειώνεται ότι η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων στο τέλος του πρώτου εξαμήνου αυξήθηκε, σύμφωνα με τη διοίκηση, στα 107 εκατ. ευρώ και ήδη με την προσθήκη των δύο ακινήτων που αγοράστηκαν τον Ιούλιο έχει ενισχυθεί. Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, η εταιρεία είχε 2,4 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο και κέρδη ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, ποσό που προκύπτει λόγω της αναπροσαρμογής της αξίας των ακινήτων, ενώ σε επίπεδο ομίλου, ο κύκλος εργασιών είναι στα 3 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Λεπτομέρειες για τα δύο νέα ακίνητα που προστέθηκαν μέσα στον Ιούλιο στο χαρτοφυλάκιο της νεοεισηγμένης ΑΕΕΑΠ έδωσε ο εκ των βασικών μετόχων και εφεξής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κ. Μάικ Ευμορφίδης: «Η αγορά του ακινήτου στη Μεταμόρφωση έγινε σε πολύ ελκυστική η τιμή ανά τ.μ. με λιγότερα από 400 ευρώ ανά τ.μ.- μία εξαιρετική επένδυση κι έχει αποτιμηθεί ήδη 30% παραπάνω στην τιμή που αγοράσαμε.

Το ακίνητο στα Αραχωβίτικα στο Ρίο θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα έχει κάνει ποτέ η εταιρεία στα τουριστικά ακίνητα. Πρόκειται για ένα ακίνητο 23 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα, στον Κορινθιακό, όπου σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μία νέα ανάπτυξη με 5 αστέρων ξενοδοχείο και κατοικίες προς διάθεση. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε η δόμηση θα είναι άνω των 10.000 τ.μ., ενώ και στην περίπτωση αυτή η τιμή για την απόκτηση του ακινήτου ήταν πολύ ελκυστική. Το στρέμμα στην περιοχή κοστίζει αυτή την στιγμή 400.000- 450.000 το στρέμμα εμείς αγοράσαμε 23 στρέμματα προς 1,8 εκατ. ευρώ, επομένως θεωρώ ότι κάναμε μία πολύ καλή τοποθέτηση που θα φανεί την επόμενη διετία- τριετία. Θα αναζητήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ευκαιρίες και νέες αγορές».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ευμορφίδης ανέφερε ότι για τις νέες επενδύσεις «θα εξετάσουμε και το θέμα του δανεισμού, με όλες τις πιθανές εναλλακτικές. Πάντως, το ταμείο της εταιρείας είναι γεμάτο αυτή την στιγμή και δεν υπάρχει κάποια άμεση ανάγκη για δανεισμό. Όταν υπάρξει ανάγκη θα εξετάσουμε τη βέλτιστη λύση, ακόμη και την περίπτωση του ομολόγου εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν».

Για το νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα, στην οδό Φαλήρου 22, σε ιδιόκτητο ακίνητο με διατηρητέες όψεις και ο κ. Ευμορφίδης ανέφερε ότι «το ΚΑΣ ενέκρινε την ανάπτυξη με κάποιες λίγες τροποποιήσεις τις οποίες θα ενσωματώσουμε στο επενδυτικό μας πλάνο». Σε σχέση με τις δικαστικές εκκρεμότητες αναφορικά με έτερο 5άστερο του ομίλου στου Μακρυγιάννη, το οποίο είχε βρεθεί στο επίκεντρο με ουκ ολίγες αντιδράσεις προ τετραετίας λόγω του ύψους κάτω από την Ακρόπολη ο κ. Ευμορφίδης ανέφερε ότι δεν έχει βγεί ακόμη η απόφαση για την προσφυγή που έχει κάνει η εταιρεία στο Συμβούλιο της Επικρατείας «και δεν έχω να δώσω απάντηση για το πότε χρονικά θα βγεί η απόφαση».

Ερωτηθείς για το θέμα του μερίσματος που απασχόλησε μέσα στο καλοκαίρι την επικαιρότητα, ο κ. Ευμορφίδης, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «είναι δίκαιο αυτό που κάνουμε σήμερα να δώσουμε δηλαδή σε όλους μέρισμα».