Τι προσέχει μια γυναίκα όταν έρχεται σπίτι σου

Αναρωτιέται αν είσαι όντως αυτός που δείχνεις. Αναζητά στοιχεία. Ξέρει ότι με το που θα διαβεί το κατώφλι σου, θα είναι πλέον σε θέση να βγάλει ορισμένα ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου, όμως, είναι πως η εικόνα που θα δημιουργήσει για σένα εξαρτάται μόνο από σένα. Κι όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι και σ΄ αυτή, τα πάντα κρίνονται στη λεπτομέρεια.

Για να μην εκτεθείς λοιπόν, μεταμόρφωσε το σπίτι σου στην τέλεια γυναικοπαγίδα κι ασ’ την να πέσει μέσα… Ο κανόνας είναι ένας και μοναδικός: Το σπίτι ενός άνδρα πρέπει να αντανακλά τις καλύτερες και πιο γοητευτικές πτυχές της προσωπικότητάς του, να αποπνέει γούστο και να έχει σαφή χαρακτήρα.

Χειρότερο από ένα «γυμνό» σπίτι είναι το σπίτι «τουρλουμπούκι», εκείνο που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει κάθε λογής διακοσμητικό ρεύμα. Χειρότερο από το σπίτι «τουρλουμπούκι» είναι το βρόμικο σπίτι.

Η καθαριότητα πάνω απ’ όλα

Δεν πα’ να ‘χεις κατεβάσει όλο τον κατάλογο του Armani Casa, αν το σπίτι σου είναι βρόμικο και σκονισμένο, όλα είναι μάταια. Η καθαριότητα είναι το κοινό μυστικό για ένα ελκυστικό σπίτι, ειδικά όταν μιλάμε για το σπίτι ενός εργένη. Στο μυαλό μιας γυναίκας η συγκεκριμένη κατηγορία έχει για συνώνυμο χώρους όπως το «αχούρι» και το «χοιροστάσιο». Ειδικά στην περίπτωση που ξέρει ότι ξέρεις ότι θα σε επισκεφτεί και παρ’ όλα αυτά δεν τακτοποίησες τουλάχιστον, υπογράφεις βλακωδώς την καταδίκη σου.

Η εικόνα ενός καθαρού σπιτιού θα την οδηγήσει αυτόματα στη σκέψη ότι και μόνος σου δεν τα καταφέρνεις άσχημα, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνεις για να της κάνεις εντύπωση. Αν για παράδειγμα δει τα DVD ή τα βιβλία σε αλφαβητική σειρά ή της ζητήσεις να περπατάει στο σπίτι με πατάκια, δεν θα το αντέξει. Μια μέση κατάσταση, επιμελώς ατημέλητη προσδίδει στο χώρο έναν πιο αρρενωπό, απρόβλεπτο χαρακτήρα και στα μάτια της μοιάζει πιο πολύ ως πρόκληση. Άσε λοιπόν και κανένα ποτήρι στο νεροχύτη για ξεκάρφωμα.

Το σαλόνι

Ξεκινάμε με τον Νο1 βασικό κανόνα: στη διακόσμηση του εργένικου σπιτιού δεν υπάρχει χώρος για τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις της μαμάς, εκτός αν είναι διακοσμήτρια. Σεμεδάκια πάνω από την τηλεόραση και λοιπά κεντητά με βελονάκι, φοντανιέρες με σοκολατάκια, βουκολικά κάδρα και λοιπά τσουμπλέκια στους τοίχους και ό, τι άλλο παραπέμπει σε μαμαδίστικη λογική, όξω απ’ την παράγκα.

Να δει:

> Βιβλιοθήκη/Ράφια με βιβλία

> Cd, Dvd

> Κάτι που συλλέγεις

> Καναπέ με μαλακά μαξιλάρια και καλύμματα που δεν τσιμπάνε

> Στόρια αντί για κουρτίνες

> Ξύλινη τραπεζαρία αντί για γυάλινη

> Φωτογραφίες με φίλους ή μόνος

> Τζάκι

> Μια ιδιαίτερη πολυθρόνα

> Χαλί (αρκεί να μην είναι καλοκαίρι)

> Επιτραπέζια

Να μη δει:

> Τηλεόραση – κουτί

> Τηλεόραση Plasma > 50 ιντσών

> Άδειους τοίχους

> Αφίσες πολιτικού περιεχομένου / σημαίες ομάδων

> Cd με ερωτική μουσική (ειδικά συλλογές με γαλλικά τραγούδια, απαπα)

> Playstation, X-Box και λοιπά games σε κραυγαλέα περίοπτη θέση

> Οικογενειακές φωτογραφίες

> Παλιές σόμπες, θλιβερά αερόθερμα.