Τι γίνεται με τον παραλιακό ποδηλατόδρομο της Πάτρας

Έτοιμοι να βρουν λύση από κοινού, είναι Δήμος Πατρέων και ΕΡΓΟΣΕ, σε περίπτωση που ανακύψει πρόβλημα στις εργασίες που πραγματοποιούνται για την δημιουργία του σύγχρονου ποδηλατόδρομου στην παραλιακή ζώνη, από την επικείμενη υπογειοποίηση του προαστιακού. «Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία» διαμηνύουν και οι δύο πλευρές.

Η Δημοτική Αρχή προχωράει τις εργασίες για τον ποδηλατοδρόμο που θα δημιουργηθεί, κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, με αφετηρία  το κολυμβητήριο της πλαζ και φτάνοντας ως και το ποτάμι του Γλαύκου.

 Σύμφωνα και με τον Αντιδήμαρχο Πατρέων Χρήστο Κορδά, ο σκοπός δεν είναι να δημιουργηθεί ένας ποδηλατοδρόμος για βόλτα και αναψυχή, αλλά το ποδήλατο να γίνει ένα νέο μεταφορικό μέσο μέσα στην πόλη, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την βιώσιμη κινητικότητα και την εναλλακτική μετακίνηση.

 Άλλωστε, γι’ αυτό, ο ποδηλατόδρομος φτιάχτηκε εντός αστικής ζώνης και όχι εντός λιμανιού. Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος θα συνδέεται με τους κάθετους ποδηλατόδρομους που θα προκύψουν από την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, ενώ όταν ολοκληρωθούν τα έργα αυτά θα βγουν και πάλι στους δρόμους τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

To πρώτο τμήμα των εργασιών αφορά από το κολυμβητήριο  στο Έλος της Αγυιάς και μέχρι και τον Άγιο Διονύσιο. Στη συνέχεια και με αφετηρία τον Άγιο Διονύσιο, το έργο θα φτάσει μέχρι και το Νότιο Πάρκο και θα ολοκληρωθεί με μια τρίτη μελλοντική εργολαβία από το Νότιο Πάρκο και μέχρι και το ποτάμι του Γλαύκου. Ενώ ακόμη στόχος της δημοτικής αρχής είναι και η δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου  από την Αγυιά μέχρι και το Ρίο, συνδέοντας έτσι όλο το παραλιακό μέτωπο.

Ο Χρήστος Κορδάς μιλώντας στον «Ν» ξεκαθάρισε «πως η υπογειοποίηση ήταν και παραμένει μια διεκδίκηση για την δημοτική αρχή αφού με αυτήν την προϋπόθεση θα είναι δυνατή η δημιουργία του ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου πάνω από την επιφάνεια που περνά μέχρι σήμερα ο προαστιακός».