Την “πάτησε” γνωστή Πατρινή επιχειρηματίας – Είδε τον λογαριασμό της… και έπαθε σοκ

Αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη εξέλιξη βρίσκεται Πατρινή επιχειρηματίας, που μέσα σε λίγα λεπτά είδε να εξαφανίζονται από τον λογαρισμό της χιλιάδες ευρώ.

Η γυναίκα έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, αφού – χωρίς να γνωρίζει ακόμα το πως – άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό.

Η γυναίκα διατηρεί επιχείρηση στην Πάτρα και σε έναν τυπικό έλεγχο που έκανε στον λογαριασμό της ανακάλυψε ότι λείπει το ποσό των 14.500 ευρώ.

Θορυβημένη από τα όσα έβλεπε στην αναλυτική κίνηση του λογαριασμού, αφού η ίδια δεν προχώρησε στην ανάληψη τέτοιου ποσού, επικοινώνησε με την τράπεζά της.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, άγνωστοι χάκερς κατάφεραν να αποκτήσουν ηλεκτρονική πρόσβαση στον λογαριασμό της, με αποτέλεσμα τα χρήματα να κάνουν… “φτερά” μέσα σε μόλις λίγα δευτερόπλεπτα και με την ίδια να είναι ανυποψίαστη.

Η επιχειρηματίας  κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Πατρών, η οποία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τα ίχνη των δραστών.

Το καταγγελλόμενο περιστατικό έχει θορυβήσει τις αρμόδιες Αρχές και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ο τρόπος δράσης των χάκερς είναι αρκετά πρωτόγνωρος, αφού δεν επιχείρησαν να αποσπάσουν τους κωδικούς από το θύμα, αλλά αντίθετα φαίνεται να τους “έσπασαν” αποκτώντας πρόσβαση στον λογαριασμό της γυναίκας.