Σύσκεψη φορέων υπό τον Πελετίδη για το Καρναβάλι 2023

Σε ευρεία σύσκεψη φορέων της πόλης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, συμμετείχε νωρίτερα ο ΣΚΕΑΝΑ, εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο Τ. Γιατρά και τον γεν. γραμ. Π. Ματθαιόπουλο.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι βασική επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι ένα ασφαλές και ποιοτικό καρναβάλι για τους πολίτες και τους επισκέπτες, θέση με την οποία συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς.

Όπως εκτιμάται η επισκεψιμότητα το τριήμερο του φετινού Καρναβαλιού θα είναι από τις μεγαλύτερες και οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να περιφρουρήσουν τον θεσμό για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο ΣΚΕΑΝΑ από την πλευρά του τόνισε αρχικά την αναγκαιότητα της πρόληψης αναφορικά με τις παραβατικές συμπεριφορές και κινούμενος στα πλαίσια αυτά ενημέρωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει την ενημέρωση προς τα μέλη του. Ο ΣΚΕΑΝΑ απαρέγκλιτα στηρίζει την οργανωμένη εστίαση και είναι ενάντια σε κάθε φαινόμενο αυτοπροσδιοριζόμενων εστιατόρων, πλανόδιων ψησταριών και πωλητών αλκοόλ, αλλά και της υπαίθριας εστίασης γενικότερα ακόμα και αν αυτή είναι μέρος καταστήματος. Η εστίαση επιθυμεί και είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί, να συνεισφέρει στην καλή εικόνα πόλης και να σεβαστεί τους επισκέπτες.

Στα πλαίσια αυτά ο ΣΚΕΑΝΑ θα προκαλέσει συσκέψεις με τους φορείς μεμονωμένα, καθώς και με την Περιφέρεια, για να τεθούν στο σύνολό τους τα προβλήματα στους καθ’ ύλην αρμόδιους.

Για ένα ασφαλές και αξιοπρεπές Καρναβάλι υπάρχουν κανόνες που θα πρέπει να τηρηθούν από όλους.