Συνεχίζεται η μάχη στο Αργάσι – Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Η φωτιά στη Ζάκυνθο βρίσκεται σε εξέλιξη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βλέπουν τις προσπάθειές τους, να αποδίδουν…

Με την καθοριστική συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, ένα Καναντέρ, δύο Πέτζετελ, δύο Air Tractor, και ενός ελικοπτέρου Έρικσον, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν κάηκαν σπίτια στην είσοδο της τουριστικής περιοχής του Αργασίου στη Ζάκυνθο.

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πευκόφυτη περιοχή απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και η οποία λόγω των δυνατών ανέμων θα μπορούσε να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να απειλήσει άμεσα ολόκληρη την περιοχή, την οποία επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αναστάτωση κυρίως σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στην περιοχή που υπάρχει και δασική έκταση, έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου.

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που αυτή την ώρα έχει σε μεγάλο βαθμό ελεγχθεί, συνέβαλαν εθελοντικές ομάδες και υρδοφόρα οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει προσαχθεί ήδη ως ύποπτος για την φωτιά ένας Πακιστανός, τον οποίο υπέδειξε ως υπεύθυνο κάτοικος της περιοχής.

Ο Νικητας Αρετακης, Δημαρχος Ζακυνθου είπε νωρίτερα στο newsit.gr: «Εχουμε μια φωτια! Ειμαστε απο πανω! Τωρα ειμαστε σε επικοινωνια με την πυροσβεστικη! Κανουμε συνεχως ενεργειες! Θα δουμε πως θα εξελιχθει.»