Συνέλαβαν γνωστό Πατρινό για πυροβολισμούς σε ζευγάρι! Κι όμως δεν είχε γίνει καμία μήνυση

Στη σύλληψη του άνδρα που στις 3 Ιανουαρίου είχε πυροβολήσει στα Μποζαϊτικα, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Πάτρας μετά από έρευνα που έγινε για το περιστατικό.

Πρόκειται για  γνωστό πρόσωπο στις Αρχές και έχει απασχολήσει αρκετές φορές με τη δράση του με μία από τις πρόσφατες περιπτώσεις αυτή της Κυριακής 3ης Ιανουαρίου 2021 όταν στην περιοχή των Μποζαϊτίκων εκτυλίχθηκαν σκηνές από αστυνομική ταινία.

Οι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα στο σημείο και είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό, αναγνωρίζοντας την ταυτότητα του δράστη από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Στο σημείο είχαν βρεθεί κάλυκες, καθώς είχε πυροβολήσει τουλάχιστον πέντε φορές.

Ο  δράστης με το όχημά του ακολουθούσε το προπορευόμενο όχημα από το ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δ.Τόφαλος» και μόλις διαπίστωσε ότι έχει σταματήσει σε επόμενο φανάρι, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς την πλευρά του με απειλητικές διαθέσεις.

Μόλις ο καταδιωκόμενος τον αντιλήφθηκε ξεκίνησε αναπτύσσοντας ταχύτητα, και τότε ο δράστης έβγαλε το πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί προς το μέρος του, χωρίς όπως όλα δείχνουν τα στοιχεία να τον τραυματίσει αφού ο πρώτος κατάφερε να διαφύγει. Μετά την πράξη του ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητό του και διέφυγε.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν σύντομα να διακριβώσουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του οχήματος στο οποίο επέβαινε ο δράστης.

Μαρτυρίες και υλικό από την εξέταση καμερών ασφαλείας εμφανίζουν τον δράστη με προτεταμένο το πιστόλι – που κατείχε παράνομα – να πυροβολεί έξι φορές κατά προπορευόμενου οχήματος. Ο δράστης  το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές. Ο άνδρας δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου. Ζήτησε και είχε λάβει προθεσμία για ν΄απολογηθεί.

Σύμφωνα με υπόμνημα που κατέθεσαν  οι δικηγόροι του Χρήστος Τσόλκας και Σπύρος Δημητρέλης, ο δράστης,  δήλωνε μετανιωμένος και πρόβαλλε ως βασικό ισχυρισμό, ότι σε καμία περίπτωση η πράξη του δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθώς πυροβόλησε με αβολίδωτες σφαίρες, στοιχείο το οποίο ενισχύει το γεγονός πως δεν βρέθηκε καμιά οπή – σημάδι, τόσο στο προπορευόμενο όχημα, όσο και σε άλλο σημείο του συμβάντος. Υποστήριξε, ότι το όπλο δεν ήταν στραμμένο σε ευθεία βολή, κάτι που όπως αναφέρεται καταγράφεται και αποτυπώνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, που έχει στη διάθεση της η αστυνομία. Αναφορικά με τους έξι πυροβολισμούς- όσοι και οι κάλυκες που βρέθηκαν -στο έτερο κινούμενο όχημα, υποστήριξε πως έγιναν από μεγάλη απόσταση, η οποία προσδιορίζεται στα περίπου 40 μέτρα.Επιπλέον, μέσω του υπομνήματος, γίνεται γνωστό, ότι με τους επιβαίνοντες του οχήματος που φέρεται να «καταδίωξε», συναντήθηκε τυχαία αργότερα, σε άλλο σημείο της διαδρομής. Εξήλθαν των αυτοκινήτων και σε ήρεμο κλίμα, αφού δόθηκαν εκατέρωθεν εξηγήσεις για το παρ’ ολίγον τροχαίο, που ήταν και η αιτία της «έκρηξης» του 40χρονου, αποχώρησαν από το σημείο. Υπενθυμίζεται, ότι το ανδρόγυνο που επέβαινε στο αυτοκίνητο και δέχθηκε τα πυρά του δράστη, κατά δήλωση τους στην αστυνομία, δεν επιθυμούν την ποινική του δίωξη.