Συμμορία “νταήδων” έκανε μαύρο στο ξύλο 16χρονο στην Πλ. Γεωργίου! 

Μία ομάδα δέκα ατόμων, όλοι ανήλικοι πλησιάζουν την στάση του αστικού λεωφορείου στο κάτω μέρος της Πλ. Γεωργίου. Είναι βράδυ Πέμπτης και δύο νεαροί, ούτε 17 ετών, περιμένουν το λεωφορείο. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Ξαφνικά κάποιος από την δεκαμελή παρέα των «νταήδων» ανήλικων, πετά ένα πλαστικό μπουκάλι στα πόδια του ενός μαθητή και όταν εκείνος αντιδρά και ρωτά τι συμβαίνει… του επιτίθενται! Ο 17χρονος που στεκόταν δίπλα του τρομάζει, αλλά δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό! Δέκα άτομα χτυπούσαν ακόμη και στο πρόσωπο τον 16χρονο. «Τον μαύρισαν στο ξύλο, είχε μελανιές ακόμη κα στο πρόσωπο» καταγγέλλει  η μητέρα του άλλου μαθητή που περίμενε στην στάση. Κανείς από τους περαστικούς δεν έσπευσε να βοηθήσει το παιδί. Όμως το συμβάν έγινε αντιληπτό από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο πάνω μέρος της Πλατείας. Ανέβηκαν με τις μηχανές πάνω στην πλατεία, την διέσχισαν, για να φθάσουν σε δευτερόλεπτα κάτω.

Όμως οι ανήλικοι νταήδες είχαν ολοκληρώσει το «έργο» τους και είχαν εξαφανισθεί. Ανδρας της ομάδας ΔΙΑΣ βρήκε τον 16χρονο πεσμένο και τον βοήθησε να σηκωθεί. Όπως είπε… δεν γνώριζε το παραμικρό για τους δράστες, κάτι που επιβεβαιώνει και η μητέρα του 17χρονου: «Δεν φάνηκε να τους γνωρίζει, Μου το ‘πε και ο γιος μου. Ηταν προφανώς μία ξεκάθαρη αλήτικη συμπεριφορά. Τον προκάλεσαν για να τον χτυπήσουν» καταλήγει η μητέρα. Ο γιος της τρομαγμένος απομακρύνθηκε από το σημείο. Αγνωστο παραμένει αν ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας Χάρη Τσίτσικα δεν έγινε καμία προσαγωγή, αφού οι «νταήδες» δεν εντοπίστηκαν στο σημείο! Το γεγονός προβληματίζει και θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα. Η παραβατικότητα των ανηλίκων και μάλιστα με χρήση βίας έχει φθάσει στο ζενίθ ακόμη και στην Πάτρα. Να θυμίσουμε ότι λίγο καιρό πριν «αρπάχτηκαν» δύο 17χρονες και πάλι στην Πλ. Γεωργίου!

Ξημερώματα Κυριακής πριν ένα μήνα σημειώθηκε πάλι επεισόδιο μεταξύ 17ρηδων που νωρίτερα διασκέδαζαν σε κλαμπ της περιοχής. «Επεσε το ξύλο της αρκούδας» είχε δηλώσει τότε, αυτόπτης μάρτυρας ενώ η Αστυνομία είχε σπεύσει στο σημείο με περιπολικό αλλά δεν κατάφερε να συλλάβει τους δράστες. Την ίδια εποχή ανήλικοι χτυπιόντουσαν έξω από κλαμπ της οδού Καρόλου. Μάλιστα υπήρξε και τραυματισμός ενός νεαρού στο πρόσωπο, αλλά η ΕΛ.ΑΣ. δεν προέβη σε καμία σύλληωη, αφού προφανώς ο νεαρός δεν αποκάλυπτε ποιοι τον χτύπησαν!