Στο εδώλιο ο μαθητής του 4ου ΕΠΑΛ που φούντωσε καπνογόνο μέσα στην τάξη

Εκτός Πατρών θα δικασθεί ο μαθητής Γ’ Λυκείου, σήμερα 21 χρονών, ο οποίος στις 4 Δεκεμβρίου του 2019 είχε προκαλέσεις σκηνές τρόμου στο 4ο ΕΠΑΛ της Πάτρας, επί της οδού Αυστραλίας, καθώς είχε πετάξει μια κροτίδα κι ένα καπνογόνο στην είσοδο και το εσωτερικό μιας αίθουσας διδασκαλίας!

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος είχε εξοργίσει αρκετούς μαθητές και ένας απ’ αυτούς αντέδρασε με τον προαναφερθέντα τρόπο κι έτσι τώρα καλείται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αργοστολίου, με τις κατηγορίες της πρόκλησης έκρηξης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας για βεγγαλικά.

Η δίκη έχει προσδιορισθεί για την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου. Οι κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 21χρονου επισύρουν ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια!

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη είχε διακομισθεί μια μαθήτρια στο νοσοκομείο με ακουστικό τραύμα, ενώ από το καπνογόνο δημιουργήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα στην αίθουσα και είχαν διακοπεί τα μαθήματα.

Το σοβαρό περιστατικό ασφαλώς είναι κατακριτέο, αλλά έρχεται σε αντιδιαστολή με τους αναρίθμητους «μπαχαλάκηδες» που χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ σε αιματηρά επεισόδια χωρίς να συλλαμβάνονται…

Η υπεράσπιση του 21χρονου θα σταθεί στην αυστηρότητα της παραπομπής του σε δίκη, όσον αφορά στην κακουργηματική διάσταση που έχει δοθεί στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Σημειωτέον, ότι ο δράστης κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.