Στο απροχώρητο η κατάσταση με το νερό για το Σαραβάλι και το Κεφαλόβρυσο

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με το νερό για τους κατοίκους του Κεφαλόβρυσου και του Σαραβαλίου.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι διακοπές του νερού πλέον είναι καθημερινές. «Από νωρίς το βράδυ μέχρι το άλλο πρωί είναι δεδομένο για μας που ζούμε αυτή την κατάσταση εδώ και καιρό ότι δεν θα έχουμε νερό στις βρύσες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής του Σαραβαλίου.

Το ίδιο όμως συμβαίνει ορισμένες φορές και κατά τη διάρκεια της μέρας. Χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καμία ενημέρωση. Το μαρτύριο τους δεν είναι βέβαια τωρινό, έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, την κατάσταση για αυτούς να ήταν ανυπόφορη το καλοκαίρι, με όλη αυτή τη ζέστη που έκανε.

Όμως αντί να βελτιώνουν τα πράγματα χειροτερεύουν. «Το πρόβλημα ουσιαστικά κλείνει μία δεκαετία, όμως τον τελευταίο χρόνο η διακοπή νερού γίνεται σε καθημερινή βάση» αναφέρει ο αναγνώστης και κάτοικος της περιοχής.  

«Δεν μπορούμε να εκτελέσουμε τα αναγκαία. Το ζήτημα της καθαριότητας έχει γίνει για μας μόνιμη έγνοια. Πρέπει να είμαστε διαρκώς σε μία αναστάτωση για να καταφέρουμε να βάλουμε πλυντήριο, να πλύνουμε πιάτα και τον εαυτό μας.

Αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε έναν τεράστιο όγκο νερού κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ η ΔΕΥΑΠ ως ένδειξη συμπαράστασης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε». Σύμφωνα με τον αναγνώστη η μόνιμη απάντηση που παίρνουν από τους υπεύθυνους και τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΠ είναι ότι «κάνουμε ότι μπορούμε».

Και όλα αυτά για ένα αγαθό που θεωρείτε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.  «Ας τελειώσουν πια τα ψέματα από τους αρμόδιους. Ας έρθει κάποιος στη περιοχή να μας πει τι αλήθεια συμβαίνει να μας διαβεβαιώσει πως κάτι θα γίνει. Η αγανάκτηση είναι μεγάλη και τα ψέματα της ΔΕΥΑΠ αγγίζουν τα όρια της υποβάθμισης» καταλήγει ο αναγνώστης.