Στη φυλακή 58χρονος Πατρινός για ναρκωτικά

Tο δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού πήρε μετά την απολογία του ο 58χρονος Πατρινός που κατηγορείται για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών, με 12.800 γραμμάρια κάνναβης να βρίσκονται και να κατάσχονται σε αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας στο σπίτι του και σε γκαράζ στην Αγυιά.

Την τελευταία τριετία είχε συλληφθεί τουλάχιστον δυο φορές για τα ίδια αδικήματα, ωστόσο κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Σε χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών είχε μετατρέψει το σπίτι του και γκαράζ στην Αγυιά, 58χρονος Πατρινός που συνελήφθη για εμπορία και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης. Σε επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 .800 γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας, ζυγαριά ακριβείας και 925 ευρώ.

Ειχε προηγηθεί η σύλληψή του από αστυνομικούς του Τμήματος Αμεσης Δράσης Πατρών, μετά από αγοραπωλησία σε χρήστη που επίσης συνελήφθη. Ο πελάτης είναι οδηγός φορτηγού που εκτελεί διεθνείς μεταφορές μέσω του λιμανιού της Πάτρας και από ό,τι φαίνεται πριν το ταξίδι του για το εξωτερικό συνήθιζε να κάνει στάση για «προμήθειες». Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκε ηρωίνη 2.4 γραμμαρίων και στον αγοραστή αυτοσχέδια συσκευασία κάνναβης 1.1 γραμμαρίων.

Το τελευταίο 20ημερο, ο Πατρινός είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση, με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή. Εκτιμάται πως στη «δουλειά» δεν ήταν μόνος, αλλά είχε περισσότερους από έναν συνεργούς, που αναζητούνται. Οσον αφορά στα σχεδόν 13 κιλά κάνναβης, φέρεται να προέρχονται απευθείας από «ντόπια» χασισοφυτεία, ο 58χρονος από τη διάθεσή τους θα αποκόμιζε περίπου 192.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος που τηρεί σιγή ιχθύος, δηλώνοντας ωστόσο χρήστης ηρωίνης, διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης στην Πάτρα και σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας. Την τελευταία τριετία είχε συλληφθεί τουλάχιστον δυο φορές από τη Δίωξη Ναρκωτικών Πάτρας για εμπορία και διακίνηση, ωστόσο κυκλοφορούσε ελεύθερος, συνεχίζοντας την παράνομη δράση του.