Στη φυλακή ο “νταής” του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας

«Μου επιτέθηκαν πρώτοι και αντέδρασα», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ο 24χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό μαθητών εντός προαυλίου του 2ου ΕΠΑΛ Πάτρας. Ο δράστης επιτέθηκε σε δυο 17χρονους με μεταλλική πτυσσόμενη ράβδο χτυπώντας τους στο πρόσωπο και στο σώμα. Σ’ έναν εξ αυτών μάλιστα, προκάλεσε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Για τον τραυματισμό παραγγέλθηκε διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο νεαρός εισήλθε στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος την ώρα διαλείμματος, όπου άγνωστο γιατί, διαπληκτίστηκε με μαθήτρια. Οι συμμαθητές της που παρακολουθούσαν από απόσταση το «σκηνικό» επενέβησαν προς υπεράσπιση της και «αντήλλαξαν» κουβέντες με τον 24χρονο με αποτέλεσμα εκείνος να τους επιτεθεί.Στους αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πάτρας, που τον συνέλαβαν έξω από το σχολείο, ισχυρίστηκε πως χρησιμοποίησε το γκλοπ για άμυνα και όχι για επίθεση.

Χθες, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στον δράστη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με αναστολή, ωστόσο υποχρεούται βάσει της απόφασης να εκτίσει 20 ημέρες στη φυλακή(!)
Ο 24χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση, παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών, σε σωματική έρευνα βρέθηκε τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, ενώ σύμφωνα με πηγές της «Π» είχε απασχολήσει ξανά τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές. Το 2020 συνελήφθη στο Αγρίνιο και κατηγορήθηκε για ληστρική κλοπή, αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.