Στη μάχη μπήκε και το «Ολύμπιον» – Ανοίγει 7 Κλινική Covid στο ΠΓΝΠ

Η μεγάλη ζήτηση απλών κλινών κορονοϊού οδήγησε το συντονιστικό όργανο διαχείρισης της πανδημίας στην περιοχή μας, στην απόφαση διακομιδής παθολογικών, μη κορονοϊού, περιστατικών στο Θεραπευτήριο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ». Σε πρώτη φάση το «Ολύμπιον» διαθέτει 30 κλίνες. Αυτές θα αυξηθούν αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

«Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αποφασίσαμε χθες και ετοιμάζουμε και 7η Κλινική Κορονοϊού ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Υπό τις συνθήκες αυτές όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε τα μη Covid παθολογικά περιστατικά σε ράντζα και διαδρόμους γι’ αυτό και αποφασίσαμε τη διακομιδή τους στο ‘’Ολύμπιον’’» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Οι ασθενείς που θα διακομιστούν στο «Ολύμπιον» θα τεθούν υπό την επίβλεψη της έμπειρης ομάδας των γιατρών του Θεραπευτηρίου με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή Παθολογίας Κωνσταντίνο Χρυσανθόπουλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο ίδιος χθες το μεσημέρι, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 138 ασθενείς με κορονοϊό στις απλές κλίνες. Μετά τα εξιτήρια που δόθηκαν έφτασαν τους 103. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα παιδάκια στην Παιδιατρική Κλινική, πέντε διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ και άλλοι 13 στη ΜΕΘ Κορονοϊού.

Αντίστοιχα, στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 60 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 7 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

«Υπάρχει ζήτηση στις απλές κλίνες και σε κάθε εφημερία έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση διαγνωσμένων και ύποπτων περιστατικών. Το θετικό είναι ότι έχουμε μία σχετικά σύντομη διακίνηση με την έννοια ότι η νοσηλεία της πλειοψηφίας των περιστατικών είναι 4- 6 ημέρες» προσθέτει ο κ. Καρβέλης.