Στην τελική ευθεία για την δημιουργία τεράστιου εμπορικού κέντρου στην Πάτρα

Οι επαφές έχουν ξεκινήσει και ο σχεδιασμός για το εμπορικό κέντρο που είναι να κατασκευαστεί στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ,  είναι σε εξέλιξη.

Ως γνωστόν ο χώρος αυτός αγοράστηκε από τον ολλανδικό κολοσσό της Ten Brinke, ένας όμιλος που επενδύει πάνω σε ακίνητα, τα ανακαινίζει, τα αναδιαμορφώνει και στη συνέχεια τα εκμεταλλεύεται.

Ο χώρος της πρώην ΑΒΕΞ αγοράστηκε για να μετατραπεί σε ένα εμπορικό κέντρο που θα έχει την μορφή open mall, χωρίς δηλαδή να έχει στέγη, με στόχο την στέγαση εκεί όσο το δυνατόν περισσότερων εμπορικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του ομίλου που έχουν ξεκινήσει επαφές με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων του λιανικού εμπορίου είτε δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, είτε βλέπουν με καλό μάτι την ένταξη τους στην τοπική αγορά.

Μεταξύ των επαφών που έχουν γίνει ορισμένες από αυτές έχουν να κάνουν και με τοπικές επιχειρήσεις της Πάτρας που βλέπουν ότι το νέο εμπορικό κέντρο μπορεί να χαρίσει μία ενδιαφέρουσα προοπτική σε όλη την περιοχή και λόγω του λιμανιού.

Ανάμεσα στις συζητήσεις αυτές που συνεχίζονται υπάρχουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ορισμένα deals. Μάλιστα το ένα από αυτά αφορά γνωστό όμιλο επίπλων με σημαντικό brand που είχε από την αρχή ενδιαφερθεί για να δραστηριοποιηθεί στον χώρο.

Η ολοκλήρωση του νέου εμπορικού κέντρου, σε συνδυασμό με όλα τα έργα που σχεδιάζονται να γίνουν στην Ακτή Δυμαίων και στη νότια παραλιακή ζώνη της Πάτρας, θα δώσει μία άλλη πνοή και θα αναβαθμίσει την περιοχή.

Μια περιοχή η οποία εδώ και δεκαετίες με όλα αυτά τα εγκαταλειμμένα πρώην εργοστάσια που υπάρχουν και τα οποία δεν έχουν ζωή, ήταν ταυτισμένη με μία εικόνα παρακμής για την Πάτρα.