Στην Πάτρα ο πρωθυπουργός για την έναρξη εργασιών στη Πάτρων-Πύργου

Πιθανή είναι η κάθοδος στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου του 2022 στην Πάτρα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού υποδομών Κωνσταντίνου Καραμανλή προκειμένου να «εγκαινιάσουν» την έναρξη των εργασιών για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος.

Η εξέλιξη αυτή θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και είναι ενδεικτική της μεγάλης σημασίας που δίνει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, για αυτό το μεγάλο έργο, που θα βοηθήσει αναπτυξιακά τον νομό Ηλείας, αλλά και μεγάλο μέρος του νομού Αχαΐας.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το πρώτο δίμηνο του 2022, η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς να χειριστεί -ουσιαστικά και επικοινωνιακά- την εκκίνηση δύο σημαντικών έργων υποδομής, όπως είναι η έναρξη της ενιαίας κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου και του τελευταίου τμήματος της σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο – νέο λιμάνι Πάτρας.

Κυοφορείται λοιπόν, σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο ότι η επίσημη έναρξη του «παγωμένου» δρόμου Πάτρα – Πύργος, θα γίνει στις αρχές του νέου έτους. Εξετάζεται συγκεκριμένα η ανακοίνωση έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών μαζί με το σιδηροδρομικό έργο. Σε αυτή την περίπτωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι αυτός που θα ηγηθεί του κυβερνητικού κλιμακίου, το οποίο θα βρεθεί στην περιοχή, μαζί βέβαια με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.