Στέφανος Μπάμπης: Πατρινός αθλητής τένις «ανήμπορος» στο μεγάλο του όνειρο

Ο αθλητής του ΑΣ Ηφαιστου Πατρών στο τένις με αμαξίδιο, Στέφανος Μπάμπης, δίνει τον δικό του αγώνα ώστε να συμμετάσχει σε δύο διεθνή τουρνουά τένις, που θα γίνουν στα τέλη Μαΐου, στην Πολωνία.

Ο Στέφανος Μπάμπης μπορεί να είναι από την Αθήνα, όμως είναι αθλητής του ΑΣ Ηφαιστου Πατρών και τα τελευταία χρόνια καταβάλει προσπάθεια να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ποιο είναι αυτό; Να εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για τους Παραολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι, το 2024.

Μιλάμε για δύσκολο project, αλλά προς το παρόν αυτό που προέχει είναι ο Στέφανος Μπάμπης να ξεπεράσει διάφορα εμπόδια για να διεκδικήσει τον μεγάλο του στόχο.

Ο 50χρονος αθλητής προκειμένου να συμμετάσχει στα διεθνή τουρνουά και να ξεκινήσει να συγκεντρώνει βαθμούς στην Παγκόσμια κατάταξη, κάνει προσπάθεια να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να ταξιδέψει στην Πολωνία.

Το κόστος γα το ταξίδι είναι περίπου 1.500 ευρώ και από αυτά έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής είναι περίπου 250 ευρώ με αποτέλεσμα να αναζητεί τα υπόλοιπα.
«Το 2018 είχα αγωνιστεί πάλι σε διεθνή τουρνουά στην Σουηδία, τη Ρουμανία και την Ισπανία όπου είχα πάρει σημαντικές εμπειρίες και βαθμούς» είπε αρχικά ο Στέφανος Μπάμπης στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η οποία τον ρώτησε για το τι ακριβώς είναι αυτό που τον ώθησε και που τον έκανε να ζητήσει στήριξη μέσω των social media.

«Ο μεγάλος μου στόχος ο οποίος ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολος, είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού και για να λάβω μέρος σε όσο το δυνατόν πιο πολλά διεθνή τουρνουά. Οσον αφορά τους λόγους που έκανα αυτή την κίνηση, είναι επειδή υπάρχει διαφάνεια για τον σκοπό και τις προθέσεις των συμβαλλόμενων χρηματοδοτών που είναι η αλληλεγγύη και μόνο αυτή. Επίσης, ανεξαρτησία από υποχρεώσεις που τυχόν προβάλλουν οι συμβαλλόμενοι χορηγοί».