«Στάχτη» η… «Thalassa» στην Κουρούτα

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη χθες τα ξημερώματα το καφέ – μπαρ Thalassa στην Κουρούτα, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το κατάστημα δεν είχε ανοίξει τις προηγούμενες μέρες, κατά το «άνοιγμα» της εστίασης, κάτι που επρόκειτο να γίνει, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του κ. Θανάσης Λεβέντης περίπου στις 15 Ιουνίου, όπως συμβαίνει κάθε σεζόν. Μάλιστα, ο ίδιος, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» είπε ότι το μαγαζί θα είναι έτοιμο να ανοίξει κανονικά, χωρίς να θέλει να μιλήσει για τις ζημιές από την φωτιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα και φύλακες γειτονικών μαγαζιών και περίοικοι, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ξεκίνησε από το εσωτερικό του καταστήματος και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών και του αποθηκευμένου εξοπλισμού που ήταν μέσα σε αυτό.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού τα υλικά της κατασκευής του καταστήματος και τα αντικείμενα συνέβαλλαν στην γρήγορη επέκταση της φωτιάς. Δίπλα από το κατάστημα υπάρχει μια παραθεριστική κατοικία, η οποία αρχικά κινδύνεψε, αφού έπιασε φωτιά και το δέντρο που βρίσκεται έξω από αυτή.

Οι πυροσβέστες ωστόσο, κατάφεραν να «προστατέψουν» την κατοικία και ευτυχώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε.