Σπείρα ΡΟΜΑ λήστεψε περιπτερά και ηλικιωμένη

Παγανιά βγήκαν τρία άτομα ΡΟΜΑ, δύο νεαροί άντρες και μαζί η μητέρα του ενός, το βράδυ της Τετάρτης και μέσα σε λίγη ώρα διέπραξαν δύο ληστείες στα περίχωρα του Πύργου. Οι δράστες φαίνεται πως αναζητούσαν για ώρα τα υποψήφια θύματα τους και όπου πίστευαν ότι μπορούν να μη γίνουν ιδιαίτερα αντιληπτοί “χτυπούσαν”. Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρία ενός εκ των θυμάτων  χρησιμοποίησαν και teaser για να τον ακινητοποιήσουν. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο και επί του προκειμένου χωρίς την Ομάδα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, που με τη σύλληψη τους, μεγάλωσε το σερί των επιτυχιών που καταγράφει τους τελευταίους μήνες.

Την έπιασαν από το λαιμό και την απείλησαν με λίμα νυχιών…

Η πρώτη ληστεία συνέβη στην περιοχή του Καβουρίου. Η ηλικιωμένη κυρία Donka από την Βουλγαρία, είδε τους δύο ληστές στο κατώφλι τους, που χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της αναζήτησης γνωστού τους προσώπου, μπήκαν στο σπίτι της, την έπιασαν από το λαιμό την απείλησαν μια μια λίμα νυχιών και της πήραν τα λιγοστά χρήματα που είχε στην τσάντα της. “Έβλεπα τηλεόραση και άκουσα τα σκυλιά να γαυγίζουν. Σηκώθηκα και είδα δύο νέους σχετικά να μου φωνάζουν “άνοιξε μας να μας πεις για κάποιον που ψάχνουμε”. Τους άνοιξα και μπήκαν. Άρχισαν να με σπρώχνουν και να μου λένε “δώσε μας τα λεφτά γιατί θα σε σκοτώσουμε”. Ο ένας με κρατούσε και ο άλλος μπήκε και έψαξε. Με κρατούσε από το λαιμό και με απειλούσαν με μια λίμα νυχιών. Βρήκε την τσάντα μου και πήραν εκατό ευρώ και το κινητό μου. Ακόμα μου πήραν ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα, δώρο του άντρα μου. Με τράβηξαν στην αποθήκη και άρχισαν να ζητούν πάλι λεφτά., Τους είπα ότι έχω κάτι άλλο και έφυγαν με ένα κόκκινο αυτοκίνητο” περιέγραψε η ηλικιωμένη. “Φοβήθηκα πολύ και μόλις έφυγαν πήγα σε γείτονες να ζητήσω βοήθεια” κατέληξε η κα Donka.

Ληστεία σε περίπτερο – Τον ακινητοποίησαν με teaser

Στο δεύτερο περιστατικό εμφανίστηκαν οι δύο νεαροί άντρες και η μια γυναίκα εμφανίστηκαν ως πελάτες σε περίπτερο. Μόνο που είχαν σκοπό να ψωνίσουν χωρίς να πληρώσουν. Έτσι όταν αντέδρασε ο περιπτεράς τον χτύπησαν και τον ακινητοποίησαν με τη χρήση teaser. Μιλώντας στο ilialive.gr o ιδιοκτήτης του περιπτέρου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιέγραψε όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης. “Περίπου στις δέκα το βράδυ, ήρθαν οι ΡΟΜΑ και ήθελαν να πάρουν πράγματα χωρίς να πληρώσουν. Αρνήθηκε και τότε άρχισαν να σπάνε τα τζάμια στο περίπτερο. Βγήκα έξω να τους απομακρύνω και με χτύπησαν. Στη συνέχεια πήραν κάποια αντικείμενα αξίας 150 ευρώ. Με χτύπησαν και μάλιστα χρησιμοποίησαν και teaser για να με ακινητοποιήσουν”.

Η σύλληψη μέσα σε λίγες ώρες

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ευπαθών Ομάδων έχοντας συγκεντρώσει στοιχεία για τη δράση των ληστών, νωρίς το πρωί της Πέμπτης κινητοποιήθηκε και αναζήτησε τους δράστες σε καταυλισμούς της ευρύτερης περιοχής του Πύργου. Κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει σε λιγότερο από 12 ώρες από τη διάπραξη των ληστειών και ενώ μεσολάβησε και η νύχτα…