Σε τραπεζικό λογαριασμό Πατρινού που είχε πεθάνει έμπαιναν τα λεφτά!

Ακόμη ένα θύμα του κυκλώματος «supercars» αποκαλύπτει, μέσα από μήνυση, πώς έπεσε στην πλεκτάνη που είχε στήσει παράγοντας του αθλητισμού από την Πάτρα, όπως και ένας εκτελωνιστής. Έφτασαν, δε, στο σημείο να ζητήσουν οι συναλλαγές να γίνονται στον λογαριασμό του… αποθανόντα πατέρα αρχηγικού μέλους της οργάνωσης.

Η γυναίκα που υπέβαλε τη μήνυση, η Φ.Α., είχε αναθέσει στα δύο αρχηγικά μέλη της σπείρας να της φέρουν από το εξωτερικό ένα SUV Mercedes GLC 200 coupe, χρονολογίας 2016, για το οποίο κατέβαλε συνολικά 36.000 ευρώ.

Είχε γνωρίσει τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Πυγμαχίας σε ένα ταξίδι της στην Πάτρα, μέσω στενού οικογενειακού προσώπου, ο οποίος τότε ήταν διοικητής στρατιωτικού αεροδρομίου στην Άραξο. Γνώρισε και την οικογένεια του αθλητικού παράγοντα και έκτοτε διατηρούσαν στενές κοινωνικές και τηλεφωνικές επαφές. Γι’ αυτούς τους λόγους, αναφέρει στη μήνυση, δημιουργήθηκε αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας προς το πρόσωπό του.

Στα τέλη του Αυγούστου του 2020, όταν ο αθλητικός παράγοντας επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, της τηλεφώνησε προκειμένου να την συναντήσει. Στο ραντεβού εμφανίστηκε με έναν φίλο του δικηγόρο, από την Πάτρα, ενώ εκείνη ήταν μαζί με τον γιο της, ο οποίος είχε μόλις πάρει το δίπλωμα οδήγησης και έψαχνε για αυτοκίνητο. Τότε ο αθλητικός παράγοντας, εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και ανέφερε στη μητέρα ότι εισάγει αυτοκίνητα από τη Γερμανία σε εξαιρετικές τιμές.

Έδειξε μια φωτογραφία με το SUV Mercedes GLC 200 coupe που είχε στην εφαρμογή Viber και τους ρώτησε, αν τους αρέσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το κόστος, τους είπε, θα έφτανε κάπου στα 35.000 με 40.000 ευρώ μαζί με τον εκτελωνισμό.

«Μάλιστα θα έπρεπε, εφόσον, το θέλαμε να στείλουμε άμεσα στον συνεργάτη του το ποσό των 15.000 ευρώ ως προκαταβολή, όπως και έγινε» αναφέρει στη μήνυσή της η Φ.Α και προσθέτει: «Ο γιος μου, μου είχε αναφέρει ότι είχε παραγγείλει αυτοκίνητο, ένα BMW X3, από τον ίδιο τόσο ο πατέρας του και πρώην σύζυγος μου, όσο και ο θείος του, ο οποίος είχε ήδη καταθέσει προκαταβολή 10.000 ευρώ».

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε αυτή, το αυτοκίνητο που είχε παραγγείλει η Φ.Α για τον γιο της δεν έφτασε ποτέ στα χέρια τους. Ο εγκαλούμενος ισχυρίστηκε πως το αυτοκίνητο είχε «εγκλωβιστεί» στην Ιταλία.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες δίνονταν διαβεβαιώσεις ότι ο αθλητικός παράγοντας και ντιλερ πολυτελών οχημάτων πράττει «για άλλη μια φορά» τα δέοντα, προκειμένου να απεγκλωβίσει το Mercedes GLC από την Ιταλία, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τότε ο αθλητικός παράγοντας ρώτησε την Φ.Α εάν θέλει ένα άλλο αυτοκίνητο μικρότερης αξίας, γύρω στις 25.000 ευρώ, έναντι του ποσού, που είχε καταβάλει.

Συμφώνησαν, έτσι, στην αγορά ενός Mini Cooper Countryman του 2022 και της ζήτησε επιπλέον 6.000 ευρώ, μαζί με τον εκτελωνισμό. «Το ποσό αυτό το κατέβαλα στον τραπεζικό λογαριασμό που μου υπέδειξε, ο οποίος ήταν ο τραπεζικός λογαριασμός του αποθανόντος πατέρα του» συμπληρώνει στη μήνυσή της η Φ.Α.

«Στις αρχές Αυγούστου, ύστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, ο πρώην παράγοντας της Ελληνικής Πυγμαχίας άρχισε να κατηγορεί τον συνεργάτη του, τον οποίο χαρακτήριζε απατεώνα, που τάχα τον εξαπάτησε» καταλήγει η εξαπατημένη πελάτισσα.