Σε ετοιμότητα η τοπική ΕΛ.ΑΣ. για την μεθαυριανή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Αυξημένα μέτρα θα λάβει και φέτος η τοπική ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την μεθαυριανή επέτειο της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια την 6η Δεκεμβρίου του 2008.

Συνολικά στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια έντασης και επεισοδίων κατά τη διάρκεια της πορείας που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου.
Το σχέδιο που θα εφαρμόσει η Αστυνομία στην Πάτρα θα είναι αντίστοιχο της 17ης Νοεμβρίου, με διμοιρίες των ΜΑΤ (με ενισχύσεις από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία) να περιφρουρούν την πορεία, δυνάμεις της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τις μηχανές θα είναι επί ποδός, ενώ κλιμάκια της Ασφάλειας θα περιφρουρούν τις κινήσεις των διαδηλωτών με στόχο η διαμαρτυρία να είναι ειρηνική και χωρίς εντάσεις.
ΦΥΛΑΞΗ ΠΙΘΑΝΩΝ «ΣΤΟΧΩΝ»
Ωστόσο, η Αστυνομία θα επιτηρεί ιδίως τις νυχτερινές ώρες κτήρια – πιθανούς στόχους, όπως τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Δικαστήρια, δημόσια κτήρια, τράπεζες για να αποφευχθούν αιφνιδιασμοί.

«ΦΟΒΟΙ» ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ

Πληροφορίες αναφέρουν πως φέτος είναι πιθανόν να υπάρξει «αποκέντρωση» ατόμων που θα θελήσουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα επιλέγοντας να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας και όχι στην πρωτεύουσα, η οποία θα μετατραπεί σε «αστακός» λόγω της επίσκεψης του Πάπα στην Αθήνα.

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ» ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» είναι το σύνθημα της ανακοίνωσης που έχουν εκδώσει τα μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Πέραν απ’ όλα τα υπαρκτά και τεράστια προβλήματα που ζητούν απαντήσεις άμεσα, υπάρχει μια δολοφονία που συνέβη πριν 13 χρόνια, της οποίας οι ηθικοί αυτουργοί όχι απλώς μένουν ατιμώρητοι, αλλά διαρκώς αυξάνουν την εξουσία τους και εντείνουν την πίεση που ασκούν στην κοινωνία».