Ρήγμα Αγ.Τριάδας: Ενεργό και «δουλεύει» αθόρυβα σε έκταση 150 στρεμμάτων

Οι ένοικοι δεκάδων κτιρίων τα οποία βρίσκονται πάνω στο ρήγμα της Αγίας τριάδας και χιλιάδες άλλοι  που ζουν σε μεγαλύτερη ακτίνα  αλλά  επηρεάζονται έμμεσα από αυτό,  βιώνουν επί δεκαετίες το μαρτύριο της σταγόνας, αναμένοντας τα συναρμόδια υπουργεία να πράξουν το αυτονόητο και να καταβάλουν τα απαιτούμενα  ποσά για την ασφαλή μετεγκατάστασή τους.

 Η «νεκρή» ζώνη του ρήγματος της Αγίας Τριάδας είναι τα 150 στρέμματα που με απόφαση του ίδιου του κράτους, έτσι όπως είχε δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 58693, έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη ζώνη και κατά συνέπεια θα πρέπει να απαλλοτριωθούν.

Ωστόσο τα μηνύματα που έχουν λάβει όλα αυτά τα χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής ως προς τις προθέσεις της πολιτείας  δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά,  με την καταβολή των χρημάτων που αναλογούν στον καθένα ως αποζημίωση, βάση του περιουσιακού τους στοιχείου, να παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες.

Καμία απάντηση από το υπουργείο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, το 2020 (όταν ήταν στην αρμοδιότητα του το όλο ζήτημα), ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, με αφορμή την αποζημίωση που είχε πάρει δημότης –  κάτοικος της Αγίας Τριάδας για τη δέσμευση της περιουσίας του (για άλλο θέμα και όχι για το ρήγμα) είχε στείλει επιστολή στο υπουργείο Υποδομών, ζητώντας απαντήσεις για τις απαλλοτριώσεις στα 150 στρέμματα της νεκρής ζώνης του ρήγματος.

«Ακόμα περιμένουμε την απάντηση του υπουργείου» τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Όμως οι αρνητικοί οιωνοί για τις προθέσεις του κράτους πάνω στο θέμα αυτό, είχαν ξεκινήσει να εμφανίζονται από το 2010.