«Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα»: Αποφασίζονται οι επόμενες κινήσεις!

Οι εμπορικοί Σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας καθώς και οι επαγγελματίες εστίασης, και τουριστικών καταλυμάτων έχουν ήδη συγκροτήσει κοινό μέτωπο αγώνα για να προχωρήσει επιτέλους η κατασκευή του οδικού δικτύου.

Οι επαγγελματίες μετά την πρώτη συνάντηση στην Καλαμάτα, αύριο στις 6.30 μ.μ. στο στο Δημαρχιακό Μέγαρο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία θα πραγματοποιήσουν διευρυμένη συνεδρίαση για τις περαιτέρω κινήσεις τους, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι ο δρόμος πρέπει να γίνει αφενός για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και αφετέρου για την ανάπτυξη των περιοχών τόσο της Ηλείας όσο και της Μεσσηνίας.

Για την αυριανή διευρυμένη συνεδρίαση εκδόθηκε χθες ανακοίνωση η οποία συνυπογράφεται από τους Εμπορικούς Συλλόγους Κυπαρισσίας, Πύργου, Ζαχάρως, Κρέστενας, Καλαμάτας, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Μελιγαλά τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης και την Ένωση ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας.

Την ίδια ώρα, τις βαθιές του ανησυχίες για τη μηδενική αναφορά για το οδικό τμήμα, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, κάτι που αποτελούσε καθολικό αίτημα των τοπικών και των παραγωγικών φορέων του Νομού Μεσσηνίας και όχι μόνο», διατυπώνει ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μελιγαλά «Ο Ερμής», μετά την έναρξη εργασιών για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος.

Καλεί δε «όλους τους αρμόδιους φορείς να συμπορευτούν για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα και τη διασύνδεσή του με την Τσακώνα, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια».