Πότε προσγειώνονται οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου για τη φετινή σεζόν;

Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα του τουρισμού από τα μέσα Μαϊου είναι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο προκειμένου να κινηθεί ο μοχλός της οικονομίας.

Μπορεί τα ξενοδοχεία να μην λειτουργήσουν την περίοδο του Πάσχα μιας και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απαγορεύονται, όμως ευελπιστούν πως την καλοκαιρινή περίοδο να καταφέρουν να σώσουν μέρος της χαμένης παρτίδας.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο του Αράξου έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες αφίξεις. “Ποδαρικό” θα κάνουν οι Γερμανοί στις 14 Μαΐου, οι οποίοι “παραδοσιακά” είναι πολυπληθέστεροι μεταξύ των τουριστών που προτιμούν τη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί τρεις συνολικά πτήσεις,μία το πρωί και δύο το απόγευμα, από Φρανκφούρτη και Μόναχου της Γερμανίας. Επίσης, στις 22 Μαΐου ακολουθούν δύο πτήσεις από Λιθουανία και Πολωνία, στις 25 Μαΐου από Βέλγιο, στις 30 Μαϊου πτήση από Λετονία, ενώ δεν αποκλείεται στις 29 Μαΐου να προσγειωθεί στον Άραξο μία πτήση από Ουκρανία.