Πόσο θα βρέξει στην Πάτρα τις επόμενες μέρες- Έρχονται δύο κύματα κακοκαιρίας με ακραίες βροχοπτώσεις

Δύο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις θα πλήξουν την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή τις επόμενες μέρες. Ειδικά το Σαββατοκύριακο θα κορυφωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα που θα υποχωρήσουν τη Δευτέρα. Bάσει των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως εξηγεί «έρχεται κακοκαιρία που χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με την ανάλυση που κάνω, όχι απλά από έντονες βροχοπτώσεις αλλά ακραίες βροχοπτώσεις. Τις επόμενες 10 μέρες θα έχουμε δύο διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας- βροχοπτώσεων, την Παρασκευή και το Σάββατο». Την Παρασκευή η βροχή θα είναι στα 20 με 25 χιλιοστά ενώ το Σάββατο το συνολικό ύψος της βροχής θα είναι 50 με 60 χιλιοστά

«Το πρώτο κύμα εμφανίζεται από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Το συνολικό ύψος της βροχής θα φτάσει τα 25 χιλιοστά προς το τέλος της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Έρχεται στη συνέχεια το δεύτερο πιο ισχυρό κύμα βροχοπτώσεων που αρχίζει από νωρίς, το πρωί του Σαββάτου, μέχρι τις πρώτες ώρες της Κυριακής. Εκεί θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα και θα έχουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια. Την Κυριακή το απόγευμα δεν θα λείψουν ασθενείς τοπικές βροχές, με μικρό ύψος. Περίπου στα 5-10 χιλιοστά.

Το συνολικό ύψος βροχής θα φτάσει στα 60 χιλιοστά και τοπικά, τα 70 χιλιοστά. Κορύφωση, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, θα έχουμε τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη στην κορύφωση λόγω των νοτιοδυτικών ανέμων, θα φτάσει στην Πάτρα στους 19 βαθμούς. Από την Παρασκευή αρχίζει η σταδιακή πτώση της τάξεως 3-4 βαθμών περίπου. Από 18-19, θα πάμε στους 15 βαθμούς κελσίου. Θα μείνουμε σε αυτή την θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα σταματούν τα φαινόμενα. Ωστόσο από την Πέμπτη θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των νοτιοδυτικών ανέμων, που φτάσουν τα 3-4 μποφόρ, στον Πατραϊκό κόλπο. Το Σάββατο οι άνεμοι θα συνοδεύονται από βροχοπτώσεις θα φτάσουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Την Κυριακή οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα εξασθενήσουν».