Πως φθάσαμε στην παραίτηση του αντιδημάρχου Αθανασόπουλου

Η πίεση ήταν ασφυκτική και η παραίτηση αναπόφευκτη. Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος παραιτήθηκε χθες το μεσημέρι από Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου και Κοιμητηρίων μετά το σάλο που έχει προκύψει από το πρωί της Δευτέρας, όταν η «Πελοπόννησος της Δευτέρας» αποκάλυψε ένα επεισόδιο που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο και φέρεται ο κ. Αθανασόπουλος ως ο δράστης επίθεσης σε γυναίκα σε δημοτικό γραφείο.

Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος με σύντομη δήλωση απορρίπτει τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντας τα «παντελώς αναληθή και ανυπόστατα» και προτίθεται να αξιοποιήσει κάθε μέσο προς υπεράσπιση του εαυτού του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αθανασόπουλου αναφέρει: «Με αφορμή την κυκλοφορία δημοσιευμάτων, που με φωτογραφίζουν ως εμπλεκόμενο σε κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναίκας, δηλώνω ότι κάτι τέτοιο είναι παντελώς αναληθές κι ανυπόστατο και γι’ αυτό προτίθεμαι να αξιοποιήσω κάθε μέσο, προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να μην αξιοποιηθούν κακόβουλα αυτές οι φήμες σε βάρος της δημοτικής αρχής, δηλώνω ότι παραιτούμαι από αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος, δεν παραιτούμαι όμως από την προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Η δημοτική αρχή επέλεξε να κρατήσει ψύχραιμη στάση από την αρχή για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή μια αστραπιαία αντίδραση θα έδινε εντύπωση ενοχοποίησης του πρώην πλέον αντιδημάρχου ανεξάρτητα από το τι πραγματικά συνέβη το πρωινό του Σαββάτου.

Και δεύτερον, λόγω της προχθεσινής επίσκεψης του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Πάτρα, όπου σε καμία περίπτωση δεν ήθελε ο Δήμος να επισκιαστεί από μια παραίτηση λόγω κατηγοριών για περιστατικό κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Αθανασόπουλος δεν βρέθηκε στις επισκέψεις του κ. Κουτσούμπα τόσο στο Δημαρχείο, όσο και στο πυρόπληκτο Σούλι. Ενώ, δεν εντοπίστηκε επίσης ούτε στη μεγάλη πολιτική ομιλία του κ. Κουτσούμπα στο κλειστό γυμναστήριο «Δημ. Τόφαλος» το απόγευμα της Τετάρτης.