Προκλητικός και κυνικός ο 60χρονος δολοφόνος – «Βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά»

Το θέμα δεν ήταν η εξιχνίαση του ανατριχιαστικού μακελειού στην Ανδραβίδα. Από τις πρώτες ώρες, η ΕΛ.ΑΣ. είχε στρέψει όλες τις υποψίες της στον γείτονα και σπιτονοικοκύρη της 5μελούς οικογένειας.

Γνώριζε  ποιος ήταν ο φονιάς και κυρίως την απασχολούσαν τα αδίστακτα και ζωώδη ένστικτά του, αφού από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορηθεί ότι επρόκειτο για «τραμπούκο» που απειλούσε και… καθάριζε πάντα με τη βία και τον τρόμο. Το θέμα, συνεπώς, ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Το γεγονός ότι επιτεύχθηκε τάχιστα ο σκοπός, οφείλεται και πιστώνεται στην άριστη πληροφόρηση των ανδρών της Ασφάλειας.

Αποδείχθηκε ότι ο βασικός πληροφοριοδότης της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πλήρως αξιόπιστος. Μέχρι να αποδειχθεί, όμως, η αγωνία και των αστυνομικών είχε φτάσει στο κατακόρυφο διότι από την πληροφόρησή τους έβγαινε το συμπέρασμα ότι ο φονιάς κατέστρωνε σχέδιο διαφυγής του στο εξωτερικό.

Ο λόγος  που μια «σκιά» μπήκε στο σπίτι του (άγνωστο αν ήταν ο ίδιος ή κάποιος φίλος του) είναι ότι ήθελε να πάρει λεφτά, ταυτότητα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να υλοποιήσει το σχέδιο της διαφυγής του. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Ακόμη δύο περιστατικά κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, φανερώνουν το θράσος και τον κυνισμό του μακελάρη.

Αρχικά, ενοχλήθηκε που οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 15.000 ευρώ στο σπίτι του. «Μου πήρατε τα λεφτά… Γιατί μου τα πήρατε;», φώναζε σε εμβρόντητο αξιωματικό. Η έγνοιά του ήταν τα λεφτά. Ήθελε και τα… ρέστα δηλαδή.

Η δεύτερη πρόκληση

Ακολούθησε η δεύτερη πρόκληση. Απευθυνόμενος στον ίδιο αξιωματικό της Ασφάλειας, του είπε:

«Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά». Με άλλα λόγια, προσπερνούσε κυνικά το απίστευτο κακό που είχε προκαλέσει με τέσσερις φόνους και κοίταζε τον εαυτό του.

Ο αδίστακτος φονιάς  θα προσέλθει, τελικά, σήμερα στον ανακριτή στην Εισαγγελία Αμαλιάδας.

Όσον αφορά στους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο κ. Μαρτζάκλης είπε προχθές, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι «ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει», προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς και το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «αυτό που έκανα στα παιδιά, δεν συγχωρείται».

Πάντως όπως επεσήμανε ο υποστράτηγος, σχετικά με τους φόνους των δύο παιδιών, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί.

Ο 60χρονος ΔΒ θα εξηγήσει στον ανακριτή πώς πυροβόλησε τους γονείς και έπνιξε τα παιδιά. Ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πώς έγινε το άγριο φονικό, δηλαδή ποιους σκότωσε πρώτα.

Μέχρι στιγμής, δικηγόρος επίσημα δεν τον έχει αναλάβει, καθώς οι περισσότεροι έχουν αρνηθεί εξαιτίας της αγριότητας του εγκλήματος