Ποιους θα κάνει Αντιπεριφερειάρχες ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του σχήματος που θα διοικήσει τη Δυτική Ελλάδα από 1η Ιανουαρίου βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο ίδιος με τους συνεργάτες του, μετά την ορκομωσία που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, “γράφουν και σβήνουν” ονόματα για τη νέα περιφερειακή Αρχή. Ο κ. Φαρμάκης φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του σε σχέση με τα πρόσωπα. Βασικό “συστατικό” των επιλογών είναι να κρατηθούν ισορροπίες σε ένα περιφερειακό σχήμα με αρκετά γνωστά πρόσωπα, χωρίς όμως να υπάρχει καμία διάθεση να “διαπραγματευτεί” ο ίδιος  – έχοντας μάλιστα εκλεγεί με περίπου 60%) με οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε από τους εκλεγμένους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που δημοσιοποιήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό PATRA TV, τα πρόσωπα που αναμένεται να αξιοποιηθούν από τον Νεκτάριο Φαρμάκη είναι τα εξής:

Στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο Αιγιώτης Αριστείδης Τηλιγάδης.

Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας αναμένεται να παραμείνει ο Χαράλαμπος Μπονάνος, ενώ Αντιπεριφερειάρχης Υγείας θα είναι όπως όλα δείχνουν η Άννα Μαστοράκου.

Θέση στο νέο σχήμα αναμένεται να έχει και πάλι ο Ανδρέας Φίλιας στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, όπως και ο Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος φαίνεται να κρατά το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης. Ο Τάκης Αντωνόπουλος ακούγεται επίσης ότι θα αξιοποιηθεί, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Πολιτισμού. Επίσης, τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νιας, αναμένεται να έχει  ο Θανάσης Μαυρομμάτης ενώ και πάλι αναμένεται να αξιοποιηθεί ο Νίκος Κοροβέσης από την Ηλεία, ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας. Τέλος, Αντιπεριφερειάρχης Έργων μέλλεται να τοποθετηθεί ο Βασίλης Γιαννόπουλος.

 Ο Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος αναμένεται να παραμείνει Εντεταλμένος Σύμβουλος – Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το παραπάνω σχήμα θεωρείται πως συνδυάζει την αξιοποίηση παλαιών και νεότερων στελεχών της περιφερειακής Αρχής και, ασφαλώς είναι υπό την αίρεση αλλαγών της τελευταίας στιγμής.