Ποινική δίωξη σε Αχαιό φαρμακοποιό για πλαστές συνταγές και πλαστά rapid tests

Ποινική δίωξη κατά φαρμακείου, μέλους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας , έχει ασκήσει η Εισαγγελία, όχι των Πατρών, καθώς το εν λόγω φαρμακείο κατηγορείται για έκδοση πλαστών συνταγών αλλά και πλαστών βεβαιώσεων μετά από την διενέργεια rapid test.

Η αποκάλυψη έγινε το πρωί στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου και μάλιστα δεν διαψεύστηκε από τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας κ. Ανδρέα Σοφιανόπουλο ο οποίος επιβεβαίωσε πως στην κατοχή του έχει έρθει πόρισμα από την Εισαγγελία στο οποίο αναφέρονται τα ποινικά αδικήματα.

Επίσης δεν διέψευσε και περίπτωση έτερου φαρμακείου το οποίο κατηγορείται πως λόγω ότι δεν έχει την δυνατότητα εκτέλεσης συνταγών αφού έχει χάσει την σύμβαση με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, φέρεται να παίρνει τα προσωπικά δεδομένα πελατών του και τα στέλνει σε άλλα φαρμακεία τα στοιχεία τους παραβιάζοντας έτσι τον κώδικα προστασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ ο κ. Σοφιανόπουλος τόνισε πως ο Σύλλογος έχει στείλει επιστολή στην Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων για να διερευνήσει την υπόθεση χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την εξέλιξη της έρευνας.

Επίσης για το εν λόγω φαρμακείο έχουν κατατεθεί αλλεπάλληλες καταγγελίες για τον τρόπο που διενεργούνται τα rapid test, για θέματα ωραρίου αφού σύμφωνα με τον κ. Σοφιανόπουλο καταγγελίες των περίοικων της συνοικίας στην οποία βρίσκεται το φαρμακείο, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπως Κυριακή απόγευμα το φαρμακείο να ανοίγει και να διενεργεί τεστ.

Για το φαρμακείο πλέον έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία ενώ όταν ο σύλλογος επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη έλαβε την απάντηση πως μάρτυρας υπεράσπισης του φέρεται να είναι αστυνομικός, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σοφιανόπουλος.