Πλήρης στήριξη στον Ηλιάδη από τον υπουργό Υγείας!

Την πλήρη στήριξη του υπουργείου Υγείας και την διαβεβαίωση πως θα στηριχθούν όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ δόθηκε από τον Θάνο Πλεύρη κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης που έγινε σήμερα το πρωϊ στο υπουργείο με την συμ,μετοχή του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη, του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και της υφυπουργού Μίνας Γκάγκα.

Η συνάντηση έγινε μετά τις αιχμές του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, κατά τη διάρκεια της δίκης της 34χρονης από την Πάτρα, που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, για τις διαδικασίες που ακολουθεί ο γιατρός για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Ανδρέας Ηλιάδης δήλωσε: Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Πλεύρη. Η αντίδραση του ήταν αμεσότατη. Και τον Διοικητή μου, τον κ. Καρβέλη. Η παρουσία τους δείχνει τη σοβαρότητα, πόσο το υπουργείο προσπαθεί να βοηθήσει. Κανένας μας δεν είναι πάνω από την ιδέα των μεταμοσχεύσεων και κανένας δεν μπορεί να αγγίξει τη μνημη των παιδιών που χάρισαν ζωή.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σημείωσε ότι : “Χθες το βράδυ τηλεφώνησε ο υπουργός και μου ζήτησε σήμερα το πρωί να μεταβώ στο υπουργείο μαζί με τον κ. Ηλιάδη για τα θέματα που έχουν προκύψει για τη ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΠ. Ο υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει απόλυτη οικονομική και νομική στήριξη προς τον κ. Ηλιάδη αλλά και σε όλους τους γιατρούς του Καραμανδανείου για οποιαδήποτε νομική διαδικασία απαιτηθεί”, τόνισε μιλώντας στο tempo24 ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Και πρόσθεσε: “Εγώ, εξυπακούεται ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό των γιατρών μας, ως θεσμική ομπρέλα”.

Εξάλλου, ο υπουργός θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης και όπου εμπλέκονται γιατροί θα υπάρχει νομική στήριξη.