ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης το οποίο στηρίζεται σε αυτά τα 2 σημεία

Αντίστροφα έχει αρχίσει πλέον, να μετρά ο χρόνος μιας πιθανής αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, της κατηγορούμενης πατρινής 33χρονης μάνας για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη και διερευνηθείσας για τυχόν εγκληματική υπαιτιότητά της στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας.

Με τις έρευνες της Αστυνομίας να συνεχίζονται, την Ιατροδικαστική Υπηρεσία να αναζητά νέα στοιχεία και τη Δικαοσύνη να ξετυλίγει αργά, αλλά προσεχτικά το ανακριτικό της έργο, η νομική πλευρά της προφυλακισμένης πρωταγωνίστριας στην πολύκροτη υπόθεση, δείχνει να φτάνει στο πρώτο τολμηρό βήμα.

Αν  δεν προκύψει κάποιο νέο ηχηρό αποκαλυπτικό στοιχείο ενοχής της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσα από τις εξελισσόμενες έρευνες των Αρχών – οι δικηγόροι της, Οθωνας Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Ζάρδας ετοιμάζονται να καταθέσουν – το προαναγγελθέν από διμήνου – αίτημα αποφυλάκισής της   στις αρχές Ιουνίου.

Αν και η γενικότερη δημόσια εκτίμηση του νομικού κόσμου είναι ότι το αίτημα αυτό δεν θα ‘χει αίσιο αποτέλεσμα, εντούτοις η υπεράσπιση της κατηγορουμένης θα «πατά» σε δύο πυλώνες.

Πρώτος: Οτι, από την προφυλάκισή της μέχρι σήμερα, οι έρευνες όχι μόνο δεν ανέδειξαν κάποιο στοιχείο που να ενισχύει το αρχικό της εγκληματικής πράξης, μέσω χορήγησης κεταμίνης στον θάλαμο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά ακόμα κι αυτό δεν έχει αποδειχθεί με την ανεύρεση της διαδρομής της θανατηφόρας ουσίας. Αντιθέτως, αν και βρέθηκαν 6.500 μηνύματα στο κινητό της και 4.500 ηλεκτρονικά της ίχνη σε Η/Υ, κινητό και τάμπλετ Τζωρτζίνας, η έρευνα του «Ανθρωποκτονιών» δεν βρήκε κάτι ξεκάθαρα ενοχοποιητικό.

Δεύτερος: Οτι, από την Ιατροδικαστική Εκθεση Μπουζιάνη για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας, προκύπτουν «εμφανή κενά και ερωτήματα» για τους χειρισμούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο «Αγλαΐα Κυριακού», τα οποία θα τεθούν με εκθέσεις των τεχνικών συμβούλων της Πισπιρίγκου.