Πισπιρίγκου: Μαγεία, προσευχές από γριές και απειλητικά μηνύματα στο Δασκαλάκη

Την απόγνωση και αντίδραση του πρώην συζύγου της, προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου για μαγεία στο σπίτι της, για καφετζούδες και γριές, στις οποίες κατέφυγε για εκείνη, τη Τζωρτζίνα και τον άντρα της, ώστε να φτιάξουν τα πράγματα στην οικογένεια της.

«Η Σία ήταν μια κυρία που ήξερε μια άλλη, μια γριά, που διάβαζε προσευχές για να γίνει καλά το παιδί. Μου είχε ζητήσει 100€ και τα είχα δώσει για το παιδί. Η Σία έλεγε τον καφέ και έριχνε τα χαρτιά. Μου είπε ότι η γρια θα προσευχηθεί και για το παιδί και για εμένα και για τον Μάνο. Γιατί μας είπε ότι μπορεί να υπάρχει μαγεία μέσα στο σπίτι”.

Η κατηγορούμενη ρωτήθηκε από την έδρα για το μήνυμα που έστειλε στο Μάνο Δασκαλάκη, με σαφώς απειλητικό περιεχόμενο για τη ζωή της κόρης τους.

«Σου είπα να σκεφτείς αυτό που κάνεις, γιατί δεν θα υπάρχει επιστροφή ο,τι και αν πάθει η Τζωρτζινα, αν πάθει», έγραφε στο συγκεκριμένο μήνυμα η Ρούλα Πισπιρίγκου, οι απαντήσεις της οποίας για το θέμα ενόχλησαν ιδιαίτερα τον πρώην σύζυγό της που χτύπησε δυνατά τα χέρια στα πόδια του.

12 ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας έψαχνε στο ίντερνετ φαρμακευτικές ουσίες

Στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η κατηγορούμενη παιδοκτόνος από την Πάτρα, στις 17 Ιανουαρίου, 12 ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, επισκέφθηκε ιστότοπο με τίτλο «αναισθητικό φάρμακα Βασιλειάδης medical books» και ανάμεσα στα αποτελέσματα υπήρχε η κεταμίνη.

«Έψαχνα να βρω για τη χλωράλη. Δεν έχω διαβάσει για κεταμίνη, εγώ πάτησα το πρώτο αποτέλεσμα που βγήκε στο google» απάντησε η ίδια για το θέμα.

Ακόμα μία διαφοροποίηση, σε σχέση με την υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια ότι ο επικεφαλής της ΜΕΘ Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης σκόπευε να πουλήσει τα όργανα του παιδιού της στο εξωτερικό, διατύπωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δε συμφωνώ με τη θέση του συνηγόρου μου. Όμως πιστεύω ότι η θεραπευτική υποθερμία έκανε κακό στη ζωή της Τζωρτζίνας γιατί δεν είχε οίδημα στον εγκέφαλο και απέκτησε μετά», εξήγησε η ίδια.

Από την άλλη πλευρά, σταθερή στην άποψη της παρέμεινε για τον αναισθησιολόγο του Καραμανδανείου νοσοκομείου κ. Χασαπόπουλο, στον οποίο επέρριψε ευθύνες για αργοπορημένη διασωλήνωση του παιδιού, με αποτέλεσμα να υποστεί την εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία.

«Έλεγαν όλοι πως περιμένουμε ένα γιατρό και βλέπω να έρχεται ο Χασαπόπουλος με αργό βήμα και λέω στο Μάνο ‘αυτόν περιμένουμε’;. Δεν ήρθε τρέχοντας ας πούμε. Εγώ πιστεύω ότι στην καθυστερημένη έλευση του κ. Χασαπόπουλου οφείλεται η εγκεφαλοπάθεια του παιδιού μου», σχολίασε η κατηγορούμενη.

Τέλος, απαντώντας στον ισχυρισμό νοσηλεύτριας ότι είχε μαλώσει τη Τζωρτζίνα στην εντατική, ξέσπασε λέγοντας:

«Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα! Δηλαδή κάπου ντροπή! Με την ειρωνία και τα ψέματα δε βγάζουμε άκρη! Αν έχει παρθεί απόφαση για εμένα να το τελειώσουμε εδώ! Έμπαιναν στην εντατική και ένιωθα ότι παίζω στο Big brother! Τι κατινιές κατέθεσαν! Αν το νύχι μου ήταν κόκκινο ή μπλε κι αν το μαλλι μου ήταν κατσαρό ή ίσιο! Με γουρλωμένα μάτια με κοιτούσαν» ανέφερε.

Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου θα συνεχιστεί την επόμενη Τετάρτη.