Πελετίδης: «Δεν κάνουμε πίσω για την υπογειοποίηση»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Πάτρα δεν υπαναχωρεί στο αίτημά της για πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι στέλνει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης με νέα επιστολή του προς τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις υποδομές, Γ. Καραγιάννη.

Όπως αναφέρει «αυτό που χρειάζεται η Πάτρα είναι η πλήρης υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως το Νέο Λιμάνι, με ταυτόχρονη δημιουργία γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά της, με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να συνδέσει την Πανεπιστημιούπολη, το μεγάλο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, με το σύνολο της πόλης μας και ταυτόχρονα να μην υποβαθμιστεί ο οικιστικός ιστός της Πάτρας για εκατονταετίες.
Το αίτημα αυτό αφορά τη ζωή όλων των κατοίκων της πόλης μας και σ’ αυτή την προσπάθεια, θεωρούμε πως πρέπει να συμβάλλετε τόσο εσείς, όσο και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής, αλλά και ο Υφυπουργός αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Παπαδόπουλος. Η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για το τμήμα Ρίο – Κανελλοπούλου, είναι εφικτή και είναι θέμα πολιτικής βούλησης η υλοποίησή της. Ο λαός της Πάτρας δε θα δεχτεί να περιορίσει τους στόχους του και δεν αποδέχεται την επιφανειακή διέλευση στο τμήμα Ρίο – Κανελλοπούλου».