ΠΑΤΡΩΝ: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διεμφυλικό άτομο! 

Συγκλονισμένη δηλώνει η πρόεδρος του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Α. Φτερνιατη για το συμβάν που σημειώθηκε  προ καιρού στο χώρο του πανεπιστημίου με την επίθεση αγνώστων σε γυναίκα φοιτήτρια που αυτπροσδιορίζεται ως αγόρι.  Το θέμα της “Πολιτείας” έκανε τον γύρο της Ελλάδος και επίσημες ανακοινώσειςεξέδωσαν φορείς και κόμματα.

«Είμαι πραγματικά ακόμα συγκλονισμένη από το συμβάν αν και έλαβε χώρα πριν αρκετό καιρό. Πού; Στον ναό του πνεύματος, στον χώρο του Πανεπιστημίου που είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος αποδοχής της διαφορετικότητας. Αυτό που με τρομάζει κυριολεκτικά είναι το γεγονός ότι έστησαν ενέδρα και προφανώς πρόκειται για οργανωμένη επίθεση», επισημαίνει η Καθηγήτρια Φτερνιάτη  και εξιστορώντας το συμβάν αποκαλύπτει:

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί μόλις 18 ετών εσωστρεφές που αυτοπροσδιορίζεται διεμφυλικό, τουτέστιν άτομο που αισθάνεται ότι το βιολογικό (ανατομικό) του φύλο δεν βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το φύλο που το ίδιο βιώνει. Όμως γνωρίζετε ο νόμος επιτρέπει, στους πολίτες να αυτοπροσδιορίζονται, όπως οι ίδιοι θέλουν, ως προς το φύλο τους και όχι σύμφωνα με ό,τι έχει καταγραφεί κατά τη γέννησή τους στο ληξιαρχείο, τακτοποιώντας έτσι ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αφορά στα διεμφυλικά άτομα.

Η παρουσία του εν λόγω διεμφυλικού φοιτητή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το βιολογικό φύλο (θήλυ) και δεν προκαλεί ούτε με την παρουσία ούτε με την άψογη συμπεριφορά του κανέναν και σε καμία περίπτωση.

 Τι συνέβη; Πριν αρκετό καιρό έστησαν ενέδρα δύο κουκουλοφόροι στον συγκεκριμένο φοιτητή, τον έριξαν στο έδαφος, τον εξύβρισαν χυδαιότατα, τον περιέλουσαν με μπογιές και τον απείλησαν λέγοντας:

«Δεν θέλουμε τραβέλια στην Σχολή και αν σε ξαναδούμε θα σου σπάσουμε και τα δύο χέρια».

Η ίδια αναφέρει: «Το συγκεκριμένο παιδί, γιατί παιδί είναι και μάλιστα εξαιρετικό, δεν ήθελε να καταγγείλει το γεγονός στις αστυνομικές αλλά ούτε και στις Πρυτανικές αρχές και με παρότρυνση μιας φίλης του ήρθε στο γραφείο μου, κατατρομοκρατημένο, έτρεμε κυριολεκτικά καταφέραμε μετά 2 ώρες να συνέλθει και το μόνο που δέχτηκε ήταν να καταγράψουν το συμβάν οι φύλακες οι οποίοι ασκούν έκτοτε εμπεριστατωμένο έλεγχο με αύξηση των περιπολιών. Επίσης δώσαμε τα τηλέφωνα των φυλάκων, το δικό μου και του Πρυτάνεως για να αισθανθεί ασφάλεια και ενημερώθηκε η Επιτροπή Ισότητας του Πανεπιστημίου και του Τμήματος».

Σημαντική πληροφορία από την Πρόεδρο του Τμήματος ήταν το γεγονός ότι ο κακοποιημένος φοιτητής δεν αναγνώρισε από την σωματοδομή και την φωνή φοιτητές του Τμήματος και κυρίως από την γενικότερη στάση και φρασεολογία μάλλον απέκλεισε το γεγονός ότι οι κουκουλοφόροι ήταν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών».

Τέλος, η Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας μας ενημέρωσε ότι οι Επιτροπές Ισότητας αποφάσισαν την πραγματοποίηση βιωματικής εκδήλωσης με το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να ενημερωθούν διεξοδικά οι φοιτητές και να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να τηρούν την αρμόζουσα στάση ως μέλη της φοιτητικής κοινότητας.