Πατρινό Καρναβάλι: Πλούσιο Σαββατοκύριακο για τους μικρούς στις Καρναβαλουπόλεις

Χαρούμενες παιδικές φωνές και γέλια μαζί με καρναβαλικά τραγούδια και μουσικές «πλημύρισαν» το Σαββατοκύριακο (24 και 25 Φλεβάρη) τον πολιτιστικό πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία». Ένα πολύβουο «σμάρι» από μικρούς καρναβαλιστές πήρε μέρος στις Καρναβαλουπόλεις, στις οποίες ουσιαστικά «μυούνται» στο πνεύμα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μέσω των δράσεων αυτών οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές, που αύριο θα είναι εκείνοι που θα πάρουν τη σκυτάλη για να φέρουν εις πέρας το μεγάλο θεσμό της πόλης, μαθαίνουν τη συμμετοχικότητα και τη συνεργασία, συμμετέχουν ενεργά στο διαδραστικό θέατρο, αποκτούν επαφή με την αριστοφανική κωμωδία και το θέατρο σκιών, παίρνουν γεύση από την τέχνη της αφίσας, από τη δημιουργία του καρναβαλικού άρματος, της μάσκας, του καπέλου.

Το Σάββατο στα Παλαιά Σφαγεία οι μικροί γέλασαν με την ψυχή τους με τις περιπέτειες του Καραγκιόζη και της παρέας του στην παράσταση θεάτρου Σκιών «Ο μπαλωμένος βασιλιάς καρνάβαλος» από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη. Απόλαυσαν το θεατρικό δρώμενο «Καρναβαλής» βασισμένο στην αριστοφανική κωμωδία «Αχαρνής» σε διασκευή–σκηνοθεσία Δημήτρη Ζαπάντη. Συμμετείχαν στα εργαστήρια «Η Τέχνη της Αφίσας», «Φτιάξε το δικό σου Άρμα», «Μάσκα-Καπέλο». Τις δράσεις παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον και συμμετείχαν μεταξύ των υπόλοιπων παιδιών και 70 μαθητές του 2ου Σχολείου Λευκάδας που επισκέφτηκαν τον πολυχώρο συνοδευόμενοι από τους γονείς τους και έναν εκπαιδευτικό.

Τις ίδιες ώρες στο Δημοτικό Σχολείο του Ρίου οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν στην ξεχωριστή, διαδραστική γιορτή με καρναβαλικά παιχνίδια και χορογραφίες που ετοίμασε το Καλλιτεχνικό κέντρο «Έκφρασις». Επίσης έβαψαν τα πρόσωπά τους με χαρούμενες πινελιές, μέσω του επαγγελματικού Facepainting (υπεύθυνοι Εργαστηρίου Δημιουργικής Ζωγραφικής Just Art: Δήμητρα Ηλιοπούλου, Μάριος Τσιμπούρης). Την Καρναβαλούπολη υποστήριξε το Μουσικό Άρμα.