Πατρινός Δεσπότης με γυναίκες, γυμνισμό, ψευδώνυμο για να “κυκλοφορεί” και… καταγγελία για βιασμό ΑμΕΑ

Dr Jekyl και Mr Hide, προσαρμοσμένοι στο πρόσωπο ενός Πατρινού Επισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στους Ιερούς Ναούς και στις συναναστροφές του με τον «κλήρο» ήταν ο ιεράρχης επιστήμονας, με τον θαυμαστό από άμβωνος λόγο του που «συνέπαιρνε» τους πιστούς. Ήταν ο MrHide του γνωστού κινηματογραφικού θρίλερ αλλά… με ράσο!

Τις υπόλοιπες ώρες όμως της ημέρας μεταμορφωνόταν σε Dr Jekyl, γινόταν δούλος του σεξ, ζούσε με την εκάστοτε ερωτική του σύντροφο, έβγαζε τα ράσα και κυκλοφορούσε με πολιτικά και ενίοτε… και χωρίς ρούχα! Γυμνιστής στην φύση με την σύντροφό του να τον βιντεοσκοπεί και εκείνος να επιδεικνύει στην κάμερα τα γεννητικά του όργανα και να κάνει κινήσεις που σίγουρα δεν αρμόζουν σε έναν άγαμο αρχιμανδρίτη που τελικά έγινε Επίσκοπος με βούλα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Στην «κοσμική» του ζωή, όταν παραβαίνοντας κάθε κανόνα της Εκκλησίας και της Ιεροσύνης «πέταγε» τα ράσα και φορούσε πολιτικά ρούχα δεν ήταν ο Επίσκοπος. Ήταν ο Άλκης Παπαδόπουλος. Με αυτό το ψευδώνυμο κυκλοφορούσε στην πόλη, κάνοντας παρέα με επιφανείς Πατρινούς, ακόμη και καθηγητές Πανεπιστημίου. Και φυσικά ποτέ δεν έβγαινε μόνος. Τον συνόδευε πάντοτε η «γυναίκα του», μία καθηγήτρια Θετικών Επιστημών. Ο Επίσκοπος λοιπόν, είχε συνάψει ερωτική σχέση εξαετούς διάρκειας με μία γυναίκα από την Πάτρα. Η γυναίκα ήξερε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως είχε δεχθεί το συγκεκριμένο «στάτους»! Γνώριζε δηλαδή ότι βρισκόταν στο ερωτικό κρεββάτι… με έναν Επίσκοπο! Με έναν που κατείχε το ανώτερο αξίωμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Είχε δηλαδή τον ίδιο «βαθμό» με κάθε Μητροπολίτη της ορθοδόξου επικράτειας.

Δεν ήταν όμως η πρώτη γυναίκα. Πριν από την 54χρονη, ο Πατρινός ιεράρχης, διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με επίσης Πατρινή που πλέον ζει μόνιμα στην Γερμανία. Ο Επίσκοπος «Άλκης Παπαδόπουλος» διέμενε σε διαμέρισμα κοντά στο στάδιο της Παναχαϊκής. Πριν μερικά χρόνια είχε χρηστεί Επίσκοπος από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και λειτουργούσε σε πρωτεύουσα χώρας του εξωτερικού. Κάποια στιγμή εγκατέλειψε την θέση του, επέστρεψε στην Ελλάδα και βρήκε «καταφύγιο» στην αγκαλιά της συγκεκριμένης όμορφης γυναίκας.

Με την οποία ζούσαν σαν παντρεμένοι. Μόνο παιδί δεν είχαν κάνει. Η γυναίκα έχει έναν αδελφό σε ηλικία 60 ετών, άτομο με νοητική στέρηση, όχι όμως σε εξαιρετικά βαριά μορφή. Ο Επίσκοπος «Άλκης», η σύντροφός του και ο αδελφός της, έμεναν πολλές φορές στο ίδιο σπίτι, πήγαιναν διακοπές, είχαν κοινούς φίλους και διασκέδαζαν.

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Στα γραφεία της «Πολιτείας» έχουν φθάσει ακόμη και βίντεο από τις διακοπές του ζευγαριού. Ο Επίσκοπος «Άλκης» συνήθιζε να κάνει μπάνιο γυμνός, όπως και ηλιοθεραπεία. Μάλιστα δεν είχε πρόβλημα όταν η γυναίκα από την Πάτρα, τον φωτογράφιζε και τον βιντεοσκοπούσε… όχι χωρίς το ράσο του, όχι χωρίς παντελόνι, όχι χωρίς μαγιό… αλλά ολόγυμνο!

Μάλιστα σε ένα από τα βίντεο διακρίνεται ο Επίσκοπος «Άλκης» να συνομιλεί ολόγυμνος μαζί της, και όταν εκείνη τον ρωτά με χιούμορ… «αν έχει να δηλώσει κάτι», εκείνος αντί να απαντήσει κάνει την «γνωστή κίνηση» «στοχεύοντας» με το χέρι του τα γεννητικά του όργανα που ήταν… σε κοινή θέα! Οι γνωστοί τους νόμιζαν πως ήταν παντρεμένοι. Άλλωστε ζούσαν στο ίδιο σπίτι.

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η τελευταία εκδρομή για το ζευγάρι και την ερωτική του σχέση ήταν στα Κύθηρα το καλοκαίρι του 2022. Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο 2022, και ενώ ο Επίσκοπος «Άλκης» και η 54χρονη είχαν διακόψει κάθε ερωτική σχέση από τον Αύγουστο 2022, αποκαλύφθηκε κάτι που έμελλε να τους οδηγήσει στα Δικαστήρια και να κατατεθούν μηνύσεις. Το ζευγάρι είχε μεταβεί στα Κύθηρα μαζί  με τον ΑμΕΑ αδελφό της γυναίκας. Ο 60χρονος άνδρας είχε «δεθεί» τόσα χρόνια με τον «Επίσκοπο Άλκη» και τον φώναζε με το μικρό του όνομα. Ως Άλκης.

Φυσικά το «Άλκης» δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό ονοματεπώνυμό του και το χρησιμοποιούσε -προφανώς- για να μην αποκαλυφθεί η «Εκκλησιαστική ταυτότητά» του. Ο Άλκης και η Πατρινή σύντροφός του περνούσαν μια χαρά στα Κύθηρα. Είχαν ξαναπάει στο νησί, τους άρεσε για διακοπές. Όμως η γυναίκα άρχισε να μην αισθάνεται καλά μαζί του και είχε αποφασίσει να διακόψει την σχέση τους. Κάτι που τελικά έκανε τον Αύγουστο. Ο Επίσκοπος το δέχθηκε, δεν έφερε αντιρρήσεις και έφυγε από το σπίτι. Πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται από τότε στην Γερμανία. Μάλιστα λέγεται πως τον έχουν δει ακόμη και να… λειτουργεί (ως Επίσκοπος και όχι ως Άλκης φυσικά) σε Ναό της Γερμανίας εντός του έτους 2023.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Τον Νοέμβριο του 2022 η γυναίκα συζητούσε με τον αδελφό της και του έδειχνε κάποιες φωτογραφίες από τα Κύθηρα. Τότε παρατήρησε πως ο αδελφός της αισθανόταν τρόμο! Άρχισε να τον ρωτά τι έχει συμβεί και τότε τον άκουσε να λέει πως «σε αυτή την παραλία ο Άλκης το είχε βγάλει έξω»! Η 54χρονη εκπαιδευτικός υπέστη σοκ. Μέρα με τη μέρα και με μεγάλη προσοχή και δυσκολία, προσπαθούσε να μάθει όλη την αλήθεια από τον αδελφό της. Ο οποίος τελικά απεικονίζεται σε βίντεο να περιγράφει μία απόπειρα βιασμού από τον Επίσκοπο ένα βράδυ, και στη συνέχεια… μπαράζ βιασμών (σχεδόν κάθε νύχτα).